Ministar okoliša Zmajlović na Papuku: ¨Uskoro kreće realizacija eko kampa Duboka u Velikoj¨

Ministar Zmajlović u posjetu Parku prirode Papuk
(FOTO: MZOIP)

05.09.2015. | V.B.
Pregleda: 6740

U posjetiteljsku infrastrukturu parka u posljednje tri godine investirano je 5,6 milijuna kuna. Uređen je prezentacijski centar Eko-točka Jankovac te staza prilagođena osobama s posebnim potrebama kojima je tako omogućeno da bez barijera, s kojima se na žalost često susreću u svakodnevnom životu, uživaju u ljepotama prirode. Dok su trajali radovi na ovim projektima nije se gubilo vrijeme nego su pripremljene nove investicije vrijedne 48 milijuna kuna koje će značajno doprinijeti daljnjem održivom razvoju parka – rekao je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović danas u Parku prirode Papuk.

Ministar Zmajlović je obišao infrastrukturne projekte koji su realizirani u parku te je sudjelovao na III. Srednjovjekovnom viteškom turniru koji je počeo danas, a trajat će do nedjelje na večer.

Ravnateljica Parka prirode Papuk Kristina Kožić istaknula je kako se u posljednje tri godine intenzivno ulaže u park koji postaje sve privlačniji brojnim posjetiteljima.


"Uz projekte koji su realizirani, brojni su u pripremi ili pred samom realizacijom. Najznačajniji i najveći projekt je izgradnja Geo info centra Voćin vrijednoga 42 milijuna kuna. Sva potrebna dokumentacija je izrađena te će se projekt uskoro prijaviti za financiranje iz EU fondova" – rekla je ravnateljica Kožić.


Dosad realizirani projekti vrijedni su 5,6 milijuna kuna. Uređenje Eko-točke Jankovac Ministarstvo je financiralo sa 2,5 milijuna kuna kroz Program integracije u EU Natura 2000, a još gotovo 2 milijuna kuna osigurano je iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

U pripremi je 5 novih projekata vrijednih 48 milijuna kuna. Riječ je o projektu izgradnje Geo info centra Voćin vrijednoga 42 milijuna kuna koji će se financirati sredstvima EU fondova.

Dovršena je i dokumentacija za projekt Eko kamp Duboka vrijedan 2,5 milijuna kuna te će se uskoro krenuti u njegovu realizaciju. Eko kamp Duboka bit će smješten u turističkoj zoni naselja Velika i bit će namijenjen za održavanje škola u prirodi i za boravak rekreativaca te drugih posjetitelja.

U upravnoj zgradi parka u naselju Velika realizirat će se dva projekta vrijedna ukupno 4,2 milijuna kuna i to energetske obnove samog objekta te uređenje prezentacijskih dvorana za posjetitelje.

U Parku prirode Papuk bit će postavljene i 3 punionice za električna vozila vrijedne 171.000 kuna, a za koje je u tijeku postupak nabave.

- Ovim projektima otvaraju se nova zelena radna mjesta u samom parku, ali to su i poslovi i radna mjesta za stanovnike ovoga kraja kroz turističke djelatnosti, OPG-ove i ostale sadržaje koje će ponuditi gostima – istaknuo je ministar Zmajlović.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI