Zubčević tvrdi da je ravnatelj danas trebao biti smijenjen, ali nije bilo kvoruma; Bucić: To nije točno

Pavle Bucić, ravnatelj Gimnazije
(FOTO: Vjeran Blašković)

03.09.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 12449

"Danas je bila sjednica Školskog odbora na kojoj su trebali smijeniti ravnatelja škole Pavla Bucića. On je naštimao da nemaju kvorum pa ga nisu smijenili. Zanimljivo je da je u trenutku kad je bila sjednica Školskog odbora jedan profesor viđen kako izlazi iz škole, a član je Školskog odbora i trebao je biti na sjednici dok profesor Željko Barić Pilić nije bio na sjednici, iako je član Školskog odbora, već je navodno na sjednici predsjednika Sindikata. Školski odbor se sastao baš danas kad je gospođa Marija Bajt na moru i nije mogla doći - rekao nam je profesor u požeškoj Gimnaziji Danijel Zubčević.

Kaže i kako je u školi trenutačno prosvjetni inspektor koji će, tvrdi Zubčević, donijeti rješenje u kojem će zatražiti od Školskog odbora da suspendiraju Bucića u roku od osam dana. Ako Školski odbor to ne napravi, tvrdi dalje, inspektor opet dolazi u Školu razriješiti Školski odbor nakon čega će se imenovati tri člana koji će razriješiti Bucića i raspisati natječaj za v.d. ravnatelja.
 
Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo podiglo je u ožujku optužnicu protiv ravnatelja Bucića zbog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave.

Zubčević nam je poslao i fotografije okoliša škole. Kaže da je četiri dana prije početka nastave nepokošeno, narasla je šikara s visokom travom i ambrozijom.


- Nije točno da Školski odbor nije održan. Možete reći da je bio kvorum, da nije bio nazočan samo jedan član, ali neću vam reći koji. Sjednica održana prema dnevnom redu. Stvarno nije vijest je li održana sjednica Školskog odbora u Gimnaziji - rekao nam je ravnatelj Gimnazije Pavle Bucić.


Prozvani član Školskog odbora Željko Barić Pilić kaže da tvrdnje profesora Zubčevića nisu točne te da je bio na današnjoj sjednici Školskog odbora.
Bucić nije želio odgovoriti je li u školi prosvjetni inspektor.

- Pa danas su i u Poljoprivrednoj i u Ekonomskoj školi nadzori. Zašto bi se moralo pisati o nadzoru u Gimnaziji? - pita Bucić.

Što se pak tiče nepokošenog okoliša oko Gimnazije Bucić kaže da se nije smjelo kositi zbog državne mature jer bi buka smetala slušanju učenika.

- Bit će pokošeno do početka nastave - rekao je.
 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI