Škorvaga: Odlazim nakon festivala. Aurea Fest košta oko milijun kuna

Veljko Valentin Škorvaga
(FOTO: Vjeran Blašković)

02.09.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 11485

"Nakon festivala odlazim, imam za to profesionalne i privatne razloge", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare direktor Aurea Festa Veljko Valentin Škorvaga. Koncept kojega je zamislio preuzet će mladi ljudi koji već jesu u organizaciji festivala, a za koje Škorvaga ima samo riječi hvale. Nada se i podršci građana i medija kako bi se nastavila razvijati ideja o Festivalu festivala, Aurea Festu koji u sedam dana i sedam noći posjetiteljima nudi koncept u kojemu ima zanimljivosti za sve uzraste, svakoga dana.



- Smatram da festival treba imati dvije osobe koje će profesionalno raditi. Vinkovačke jeseni imaju četiri osobe koje rade profesionalno, a Špancirfest šest osoba i čak 600 volontera. Aurea Fest je jedini festival koji s 50 posto programa ima domaće izvođače - rekao je Škorvaga. Dodaje da se na festivalu treba nastaviti raditi i razvijati ga, da se rezultati mogu očekivati kroz četiri do pet godina.


Laž je da bi novci koji su potrošeni na Festival otišli za plaće ljudi, to me jako žalosti i vrijeđa kao čovjeka. Deset posto potrebnog novca dolazi iz proračuna Grada Požege, a 90 posto pokrivaju sponzori. Od toga 60 posto su oni s područja Zagreba, rekao je direktor Aurea Festa Veljko Valentin Škorvaga.


Na pitanje koliko će koštati ovogodišnji festival Škorvaga odgovora da će iznos biti oko milijun kuna, ali da se radi o 700 tisuća kuna novca, a ostatak čine vrijednosti koju odrađuju sponzori. Grad Požega u festivalu sudjeluje sa 100 tisuća kuna proračunskog novca, zaključio je Škorvaga.

Požežanin Boris Ćiro Gašparac ove godine proslavlja 25 godina nastupa na festivalu, 50 godina umjetničke karijere i 70 godina života.

- Grad  je lijep, nitko ne ostaje ravnodušan i po izgledu i po gostoprimstvu. Sve imamo, trg, vinograde, puno manifestacija, samo nam treba marketing - rekao je Ćiro.

Večeras u 21 sat u Grabriku je snimanje emisije HRT-a "Lijepom našom", izvođače pogledajte ovdje, a karte se mogu kupiti i na ulazu u Grabrik od 20 sati. Na glavnoj festivalskoj pozornici na Trgu Sv. Trojstva od 20 sati očekuje vas nastup najboljih folklornih koreografija Slavonije, dok od 17 sati u šetališnoj zoni možete uživati u gastro-eno ponudi uz nastupe raznih izvođača programa za sve uzraste.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI