Rekonstrukcija pruge Pleternica-Čaglin: ¨Visio sam u ministarstvu i Željeznicama da se radovi nastave¨

Radovi na pruzi Pleternica-Čaglin
(FOTO: 034portal)

31.08.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 6074

"Još je Vlada Jadranke Kosor donijela odluku o ukidanju pruge Pleternica-Čaglin-Našice. Ta je pruga imala opravdanost, no moćni političari tada su kumovali da se to dogodi. Građani su bili nezadovoljni i Grad Požega se maksimalno uključio u rješavanje tog problema uz simboličko sudjelovanje u troškovima rekonstrukcije. Od 150 milijuna kuna, koliko će koštati rekonstrukcija, Grad Požega trebao je sudjelovati sa 750 tisuća kuna. Promjenom vlasti 2013. godine taj je ugovor raskinut i Hrvatske željeznice su prekinule već započete radove i u tom trenutku obavljene u vrijednosti od 19 milijuna kuna", rekao je prilikom obilaska radova na dionici željezničke pruge Pleternica-Čaglin, saborski zastupnik Zdravko Ronko. Tvrdi da je tijekom jednogodišnjeg prekida radova lobirao da se oni nastave.

- Visio sam u Ministarstvu prometa i u Hrvatskim željeznicama da se radovi nastave. U lipnju smo postigli dogovor, radovi idu dobrim tijekom i trebali bi biti završeni do studenog. Za sve nam je bila potrebna i suglasnost HŽ putničkog prometa koji će po završetku rekonstrukcije uspostaviti promet – dodao je Ronko.







- U ovu je dionicu između Čaglina i Pleternice dugu 17 kilometara uloženo 32 milijuna kuna, ugrađuje se oko 19 tisuća pragova, radi se izmjena tračnica, nastavak radova je iduće godine dok je završetak u 2017. godini – najavio je Damir Čavar, direktor održavanja i građenja HŽ infrastrukture. Vlakovi će se na toj dionici nakon rekonstrukcije kretati brzinom od 60 do 80 kilometara na sat.

Novi će vozni red vlakova biti uspostavljen po završetku radova.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI