¨Grade benzinsku točno pod prozorom moje spavaće sobe. Bojim se za zdravlje svoje djece¨

Nikolina Knatek zabrinuta je za zdravlje svoje djece
(FOTO: Lidija Galić)

26.08.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 13619

Izgradnja benzinske postaje, u sklopu KTC-ovog trgovačkog centra u Ulici Pavla Radića u Požegi, izazvala je veliko nezadovoljstvo kod tamošnjih stanovnika. Kažu da su ogorčeni i zabrinuti u isto vrijeme jer im se benzinska pravi točno preko puta njihovih kuća.

- Imam dvoje djece, od tri i godinu i pol. Bojim se za njihovo zdravlje jer benzinska će nam biti točno pod prozorom spavaće sobe. Lako je za mene, ali ne mogu ni zamisliti da mi djeca kad otvorim prozor udišu te otrovne pare – žali se Nikolina Knatek.







- Da ne govorim o tome da će život ovdje postati nemoguć od buke koja će se stvarati. I sad kad dolaze kamioni na istovar ne možemo spavati. Tu su i klima uređaji na trgovačkom centru koji stvaraju buku 24 sata dnevno pa restoran iz kojeg vikendom dolazi buka jer otvore prozor i pojačaju razglas do kraja – dodaje Nikolina.

I ostali stanari negoduju jer, kažu, nitko ih ništa nije pitao.

- Radovi su počeli na sam praznik, 5. kolovoza. Radili su i lupali do pet popodne. Od tada ovdje nije za živjeti. Radili su čak i na Veliku Gospu. To nema smisla. Dnevno izvezu preko 50 kamiona zemlje i to je tolika buka i prašina da nije za živjeti – dodaju susjedi.

Pitaju tko je uopće dao dozvolu za izgradnju benzinske postaje tako blizu kuća. Sumnjaju da će uspjeti bilo što promijeniti, ali, kažu, ne mogu sjediti prekriženih ruku jer riječ je o zdravlju njihove djece.





- Ne daj Bože da se dogodi kakva eksplozija, nestat će cijela ulica – kažu na kraju.

Završetak benzinske postaje planiran je za početak listopada. Ogorčeni stanovnici kažu da ne smiju ni pomišljati kako će im život izgledati nakon toga dana, a obratiti se izgleda, više nemaju kome, jer sve je, kako su nam se požalili, ionako napravljeno bez da ih je itko išta pitao.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI