Lisica prilazi djeci na igralištu: ¨Ili je toliko pitoma da se ne boji ljudi ili je bijesna¨

Dječje igralište u Ulici Ante Starčevića
(FOTO: Aleksandar Grlić)

26.08.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 6272

"Već nekoliko večeri u ulicu nam dolazi lisica. Nikog  se ne boji i prilazi djeci koja se igraju na igralištu svega nekoliko metara od njih. Kada je pokušamo otjerati", pričaju nam stanovnici požeške Ulice Ante Starčevića.

Obratili su se, kažu, komunalnom redaru, Centru 112, policiji, lovcima i vatrogascima, no nitko im nije znao reći tko je zadužen za ovakve slučajeve.

- Ili je ta lisica toliko pitoma da se ne boji ljudi  ili je bijesna. Kad je potjeramo, ode desetak metara do vojne ceste i za nekoliko se minuta vrati, prilazi djeci i ulazi u dvorišta  - dodaju.


- Za to su nadležna lovačka društva s područja u kojima se lisice pojavljuju. Imao sam posljednjih dana puno dojava građana da su u blizini kuća viđene lisice i čagljevi. Prije nekoliko sam dana poslao dopis  Županijskom lovačkom savezu i veterinarskoj inspekciji te zatražio da se taj problem riješi - rekao nam je komunalni redar u Gradu Požegi, Zvonko Ciganović.


Kaže da je problem u tome što je na udaljenosti manjoj od 300 metara do kuća zabranjeno pucanje.

- Postoje drugi načini za hvatanje lisica. To se mora nekako riješiti jer gotovo svakodnevno imam dojave iz svih dijelova grada - zaključuje Ciganović.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI