Napunjeno 800 butelja vina; Neferović: Politici nije mjesto u Festivalu

Punjenje Festivalskog vina
(FOTO: Lidija Galić)

21.08.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 5823

600 litara bijelog i 200 litara crnog Festivalskog vina napunjeno je sinoć u podrumima Kutjeva d.d. Time i službeno počinje program ovogodišnjeg Aurea festa.

- Ove smo godine za bijelo Festivalsko vino odabrali vrhunsku graševinu berbe 2014. godine. To je jedno lakše vino, s 12,5 posto alkohola, izuzetno bogate svježine, cvjetnih i voćnih mirisa. Na svjetskoj je pozornici pokazalo izvanrednu kvalitetu i osvojilo mnoga priznanja. Za crno smo Festivalsko vino izabrali Maximo nero, berbe 2011. To je kupaža s tri položaja, Vetova, Hrnjevca i Vinkomira. Riječ je o vrhunskom vinu, gušće je, s oko 14 posto alkohola - rekao je Ivan Marinclin, glavni enolog Kutjeva d.d.




Predsjednik Uprave Kutjeva d.d. Mladen Itrak obećao je da će Kutjevo d.d. i ubuduće podupirati požeški festival.


- Ne trebamo ni pomišljati možemo li ili hoćemo, već jednostavno ovakvu manifestaciju moramo podržavati jer promiče kulturu, bogatstvo , pjesmu i vina ovog kraja - rekao je Itrak.



- Svjedoci smo da veza Kutjeva d.d. i požeškog festivala je čvrsta i sve bolja, bez obzira na teško vrijeme u gospodarstvu. Festival je simbol cijele Požeštine i organiziramo ga s puno ljubavi - rekao je tom prigodom gradonačelnik Požege Vedran Neferović.



- Politici nije mjesto u Festivalu. Festival je za sve građane. Treba trajno ostati u Požegi i moramo ga iz godine u godinu što više financijski pratiti te oplemeniti novim sadržajima. Svatko onaj tko u tome traži problem, ne želi dobro kraju u kojem živi - dodao je Neferović te pozvao sve da sedam dana i sedam noći uživaju u Požegi  te da svi u te dane živimo s Festivalom.



Pogledajte fotogaleriju punjenja Festivalskog vina.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI