Nora i Erik prvaci u šahu: ¨Konkurencija je bila jaka, ali sve je super završilo¨

Nora Pisker i Erik Hajpek odlaze na međunarodno natjecanje u šahu
(FOTO: Lidija Galić)

18.08.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 7538

Čak 1670 učenika s područja grada Požege prijavilo se ove godine za Sportske igre mladih u Splitu. Na završnicu natjecanja otišlo ih je 130, a gotovo svi su se vratili s medaljama.

- Djeca su jako motivirana za ovakva natjecanja, a dogodine planiramo uključiti još veći broj nastavnika koji će za završnicu izabrati najbolje ekipe - rekao je danas na prijemu sudionika Sportskih igara mladih kod gradonačelnika Vedrana Neferovića, Alen Ivanović, koordinator igara za Požeško-slavonsku županiju.




Najveći su uspjeh postigli šahisti Nora Pisker i Erik Hajpek koji su osvojili prva mjesta i plasirali se na međunarodnu završnicu Sportskih igara mladih koja će se od 24. do 28. kolovoza održati u Splitu.


- Imao sam teške protivnike. Igrali smo ubrzani šah s vremenskim ograničenjem od 15 minuta bez dodatka. Bilo je super. Smještaj je bio odličan, a i hrana. Očekujem pobjedu i na međunarodnom natjecanju - rekao nam je Erik Hajpek, učenik četvrtog razreda koji iza sebe ima već velik broj sportskih uspješnica.

Na međunarodno natjecanje će krajem kolovoza i Nora Pisker, učenica sedmog razreda.

- Igram šah dvije godine. U obitelji se svi bave sportom, a ja sam, budući da sam bila ozlijeđena, izabrala šah. Imala sam jake protivnike i sve je završilo super. Osvojila sam prvo mjesto - kaže Nora.





Za mlade požeške nogometaše, 2004. godište, koban je u Splitu bio autogol pa su natjecanje završili na drugom mjestu.

- Bilo je sve super i onda smo u finalu u zadnjih pet minuta sami sebi zabili gol, ali zadovoljni smo - prepričavaju Niko Pisker i Filip Margeta.

- Igrao sam bolestan, s upalom uha. Ipak, dao sam sve od sebe i na kraju je sve dobro završilo - kaže Filip koji nogomet trenira već sedam godina.

- U finalu su nas pobijedili Zadrani. Sportski smo im na kraju čestitali - dodaje Niko.



U finalu sportskih igara mladih u Savudriji učenice Kempfove škole su osvojile drugo mjesto u graničaru. Drugoplasirane su u Splitu bile i odbojkašice 2000. godište, dok su prvo mjesto osvojili nogometaši 1997. godište.

Gradonačelnik Vedran Neferović čestitao je danas mladim sportašima i njihovim mentorima na odličnim rezultatima te obeća da će Grad od iduće godine snažnije financijski podupirati njihovo sudjelovanje na Sportskim igrama mladih.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI