Nora i Erik prvaci u šahu: ¨Konkurencija je bila jaka, ali sve je super završilo¨

Nora Pisker i Erik Hajpek odlaze na međunarodno natjecanje u šahu
(FOTO: Lidija Galić)

18.08.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 7560

Čak 1670 učenika s područja grada Požege prijavilo se ove godine za Sportske igre mladih u Splitu. Na završnicu natjecanja otišlo ih je 130, a gotovo svi su se vratili s medaljama.

- Djeca su jako motivirana za ovakva natjecanja, a dogodine planiramo uključiti još veći broj nastavnika koji će za završnicu izabrati najbolje ekipe - rekao je danas na prijemu sudionika Sportskih igara mladih kod gradonačelnika Vedrana Neferovića, Alen Ivanović, koordinator igara za Požeško-slavonsku županiju.




Najveći su uspjeh postigli šahisti Nora Pisker i Erik Hajpek koji su osvojili prva mjesta i plasirali se na međunarodnu završnicu Sportskih igara mladih koja će se od 24. do 28. kolovoza održati u Splitu.


- Imao sam teške protivnike. Igrali smo ubrzani šah s vremenskim ograničenjem od 15 minuta bez dodatka. Bilo je super. Smještaj je bio odličan, a i hrana. Očekujem pobjedu i na međunarodnom natjecanju - rekao nam je Erik Hajpek, učenik četvrtog razreda koji iza sebe ima već velik broj sportskih uspješnica.

Na međunarodno natjecanje će krajem kolovoza i Nora Pisker, učenica sedmog razreda.

- Igram šah dvije godine. U obitelji se svi bave sportom, a ja sam, budući da sam bila ozlijeđena, izabrala šah. Imala sam jake protivnike i sve je završilo super. Osvojila sam prvo mjesto - kaže Nora.





Za mlade požeške nogometaše, 2004. godište, koban je u Splitu bio autogol pa su natjecanje završili na drugom mjestu.

- Bilo je sve super i onda smo u finalu u zadnjih pet minuta sami sebi zabili gol, ali zadovoljni smo - prepričavaju Niko Pisker i Filip Margeta.

- Igrao sam bolestan, s upalom uha. Ipak, dao sam sve od sebe i na kraju je sve dobro završilo - kaže Filip koji nogomet trenira već sedam godina.

- U finalu su nas pobijedili Zadrani. Sportski smo im na kraju čestitali - dodaje Niko.



U finalu sportskih igara mladih u Savudriji učenice Kempfove škole su osvojile drugo mjesto u graničaru. Drugoplasirane su u Splitu bile i odbojkašice 2000. godište, dok su prvo mjesto osvojili nogometaši 1997. godište.

Gradonačelnik Vedran Neferović čestitao je danas mladim sportašima i njihovim mentorima na odličnim rezultatima te obeća da će Grad od iduće godine snažnije financijski podupirati njihovo sudjelovanje na Sportskim igrama mladih.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI