Toni priprema najbolje koktele: ¨Ljudima su atraktivne akrobacije, a u tome sam stvarno dobar¨

Toni Pedić
(FOTO: Facebook)

16.08.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 5588

Još kao srednjoškolac počeo je pobjeđivati na natjecanjima, a danas, s 19 godina, jedan je od najboljih koktel majstora u zemlji. Bez problema će u trenutku pripraviti jedan od 50 koktela koliko ih je do sada naučio. Trenutačno je u Požegi, na zasluženom odmoru od radne sezone.

- Zavolio sam to još u školi. Puno sam trenirao jer sam uvijek želio naučiti više i bolje – prepričava Požežanin Toni Pedić.

- Najvažnija je spretnost te dobro znati omjere jer se kokteli sastoje od 3-4 različita pića, baze, likera, pirea, sokova i sirupa. Ljudima su uvijek atraktivne akrobacije koje izvodimo, a u tome sam stvarno dobar – dodao je.


Da je doista tako, potvrđuje i činjenica da se Toni, među brojnim natjecanjima, jednom prigodom natjecao i s koktel majstorom iz Argentine Rodrigom Delpechom koji već 17 godina nosi titulu prvaka svijeta.


- Jedno od najboljih natjecanja mi je bilo međunarodno natjecanje u pripremanju koktela u Novom Sadu. Iz Hrvatske nas je išlo petorica. Jedva sam prošao kvalifikacije jer smo dan prije zaružili. Na kraju sam bio drugi, odmah iza prvaka Hrvatske – prisjeća se Toni.

Ljubav prema tom poslu naslijedio je od tate koji je ugostitelj. Obitelj mu je podrška od prvog dana.

- Evo baš je mama zasadila mentu i spremam se pripremiti jedan dobar Mojito – kaže Toni.



Planovi su mu veliki i vjeruje da će se i ostvariti. Budući da su kokteli kod nas popularni uglavnom tijekom ljeta, Toni će najvjerojatnije posao potražiti u nekom drugom gradu pa čak i izvan Hrvatske. Za početak već pregovara za posao u Zagrebu, a ima i ponuda za odlazak u Austriju.

- Vani je to jako dobro plaćen posao. Neki od koktel majstora nemaju potrebu raditi bilo što drugo već žive od natjecanja u spravljanju koktela. Mnogi me zovu, ali najprije želim završiti školu za barmena u Puli. Krećem ove jeseni, a poslije ćemo vidjeti što će biti – završava Toni.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI