Teški dani za Udrugu Sirius: Napuštenih životinja sve više, Park za pse postao džungla (foto)

Park za pse zarastao je u travu
(FOTO: Čitatelj)

08.08.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 4612

"Status kojeg ponavljamo već nekoliko puta. ne znamo je il to zbog godišnjih odmora ili zbog maksimalnog odlaska na rad izvan granica Lijepe naše, ali dobivamo puno poruka za udomljenje pasa koji imaju vlasnike. Previše je napuštenih pasa, a psi o kojima mi skrbimo se ne udomljavaju. Sve je stalo, rijetko tko i da pita za udomljavanje. Psi koji su nam na skrbi su prioritet, a to su tri šteneta iz Jakšića, dvije kujice sad već godinu dana, zatim mali crni Riki isto preko godinu dana, mješanac pekinezera Floki, koji je mjesecima lutao Požegom, kastriran, čipiran, spreman za novi dom pa štenci od Polke, Blacky i Čupka, Lajkini štenci, Mazini štenci, dvije seke...ma ima ih i previše i dok se oni svi ne udome niti jednog psa na skrb ne možemo preuzeti" - najnoviji je status na Facebook stranici Udruge Sirius.

Ističu dalje  da je račun Udruge u prevelikom minusu, a hranu za životinje dobivaju od donatora.

- Ima hrane i to ćemo Vam dostaviti gdje god da se nalazite u našoj Županiji. Samo ostavite životinju kod sebe, a mi ćemo ju pokušati udomiti čim prije - poručuju iz Udruge te još jednom podsjećaju na prednosti kastriranja i kuja i mačaka.


Da u udruzi prolaze kroz dosta teško razdoblje potvrđuje i stanje u Parku za pse. Naime, trava nije pokošena poprilično dugo, možda i od samog otvorenja, a posjetitelja gotovo da i nema.


Do izjave iz udruge Sirius nismo mogli doći jer nam se predsjednica Udruge, kako doznajemo zbog privatnih poteškoća, nije javljala na telefon.













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI