Pokrali joj urod aronije: To je napravio netko tko pozna navike vlasnice

Polje pokradene aronije
(FOTO: Filip Škrga)

06.08.2015. | Filip Škrga
Pregleda: 7885

Mještani Biškupaca ne pamte drsku krađu poput one koja se od 3. do 5. kolovoza dogodila na njivi u vlasništvu njihove 52-godišnje sumještanke. U tom periodu jedan ili više zasad nepoznatih počinitelja upao je na njezino nečuvano poljoprivredno zemljište te ukrao veću količinu bobičastog voća. Od njenih susjeda saznali smo da se radi o aroniji koju je žena prvi put zasadila ove godine.

– Susjeda se sa sinom brinula o toj njivi. Ne znamo kolika je šteta, ali smo čuli da su lopovi sve pobrali. Nisu ostavili niti jednu stabljiku netaknutu, a imala je zasađeno nekoliko redova. To je morao napraviti netko poznat tko je znao njene navike i kad na njivi neće nikoga biti. Pretpostavljamo da se sve odvijalo noću, ali tko zna – rekli su nam stanovnici Biškupaca koji su htjeli ostati anonimni.

Nadaju se kako će policija nakon što je završila očevid uhvatiti počinitelje. Susjedi su nam objasnili i kako se opljačkana njiva nalazi na izlazu iz sela u smjeru Požege. Pokušali smo razgovarati s vlasnicom imanja, ali je nismo zatekli kod kuće.


– Jutros je sa sinom sjela u automobil i otišla prema gradu. Mislim da su išli na policiju – rekao je prvi susjed.


Stručnjaci upućeni u cijene aronije kažu kako se sadnice prodaju od 13 do 40 kuna ovisno o količini dok se od jednog kilograma ploda može dobiti između šest i sedam decilitara soka.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI