¨I danas se naježim kad se sjetim trenutka kad je oslobođen Knin¨

Umirovljeni brigadir Željko Kalić
(FOTO: Lidija Galić)

05.08.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 5694

"Na današnji dan, prije 20 godina, bili smo na istočnom ratištu u operaciji Zid koja je bila dio vojno redarstvene operacije Oluja. I danas se naježim kada se sjetim trenutka kad je oslobođen Knin. Vjerovali smo da ćemo u tom trenutku i mi vojno djelovati prema Vukovaru, ali politika je odlučila da se to riješi mirnim putem", prisjetio se umirovljeni brigadir Željko Kalić, tadašnji zapovjednik 123. brigade.

Dodaje da je današnji dan - dan ponosa i slave. "Tada smo oslobodili Hrvatsku i stopili sve u jedno. Jučer smo na mimohodu evocirali uspomene i svi možemo biti ponosni na ovaj dan koji ima povijesno značenje - rekao je Kalić.




U povodu dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja na Trgu 123. brigade vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici Udruge roditelja poginulih branitelja te ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Grada Požege, Požeško-slavonske županije, vojske, policije, vatrogasaca i Hrvatske demokratske zajednice.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI