Požeški ronioci čistili Dunav, izvadili 100 kilograma smeća

Požeški ronioci na Dunavu
(FOTO: RK Požega)

02.08.2015. | Bojan Miščević
Pregleda: 3393

Četvorica članova Ronilačkog kluba Požega proveli su protekli vikend čisteći Dunav i Zimsku luku u Vukovaru. U organizaciji RK Vukovar provedena je eko-akcija na Dunavu kojoj su se osim Požežana pridružili i članovi ronilačkih klubova iz Slavonskog Broda, Osijeka, Ljubuškog i Duge Rese.

- Mi smo čistili oko kilometar Dunava ispod veslačkog kluba. Izvadili smo stotinjak kilograma raznog smeća, starog željeza, buradi, guma. Sve ekipe su sakupile smeće i onda se sve odvezlo na smetlište - objašnjava  Daniel Josipović, tajnik požeškog kluba.

Ovakve akcije služe naravno i za druženja, dijeljenja iskustava te popratne sportske sadržaje.


- Mi se  super zabavljamo i napravimo puno za održavanje čistoće našeg okoliša. Dosta smo zauzeti, sljedeća akcija je za manje od mjesec dana u Slavonskom Brodu, a slijede zagrebački Jarun, Istra i Podravina. Ronilačka sezona nema nekog konkretnog početka ni kraja ali krajem 10. mjeseca rekreativna uranjanja postaju neugodna. U nužnim slučajevima se uranja i preko zime - rekao je Josipović.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI