Pleterničani dobili šetnicu: ¨Više ne moramo paziti hoće li naletjeti automobil¨ (foto)

Branko Pušac
(FOTO: Klementina Malčić)

01.08.2015. | Klementina Malčić/V.B.
Pregleda: 6112

Nova šetnica uz Orljavu unijeti će novi sadržaj u društveni život Pleternice. Rekonstrukcijom Ulice Matije Gupca popločena je i desna obala Orljave, a postavljena je i odvojena rasvjeta. Stanovnici Gupčeve, ali i okolnih ulica jedva su dočekali kraj radova kako na ulici, tako i na šetnici.

- Novom šetnicom sam jako zadovoljan, stvarno je super. Mislio sam da će radovi biti ranije završeni. Ova šetnica je dobra za našu djecu, školarce pa i za starije osobe. Napokon možemo prošetati uz rijeku Orljavu bez da se osvrćemo
hoće li će automobil naletjeti na nas. Ovdje je dosta prometno, a vozači brzo voze.




Već na samom ulazu u grad dodaju gas bez razmišljanja, tako da je po mome mišljenu šetnica i više nego potrebna. Noću kada se ulična rasvjeta upali ulica izgleda, kako bih ja rekao, kao "mali Betlehem" - kaže stanovnik Ulice Matije Gupca Branko Pušac.


Gradonačelnica Pleternice kaže kako su radovi na 1.500 metara rekonstrukcije Gupčeve ulice bili vrijedni oko 11 milijuna kuna. - Uz popločenu šetnicu postavljena je ekološka LED rasvjeta. Planiramo šetnicu napraviti od slapa i hidroelektrane sve do hipodroma. Tada bi Pleterničani imali oko 1,5 do 2 kilometra šetnice uz Orljavu - rekla je gradonačelnica Jozić.











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI