Prevareni učenici: ¨Sad smo sretni, novac nam nije vraćen, ali putujemo u Bašku¨

Leo Pažin s učiteljicom, majkom i učenicima
(FOTO: Filip Škrga)

30.07.2015. | Filip Škrga
Pregleda: 11972

Leo Pažin inicijator je humanitarnog koncerta kojim se nada prikupiti novac za organizaciju izleta učenicima sedmog razreda OŠ Mladost iz Jakšića. S dečkima iz TS Srce bećarsko Leo je za subotu (1. kolovoza u 20 sati) najavio organizaciju humanitarnog koncerta. Osim njegova benda na njemu će nastupiti i dječja skupina Hrvatskog kulturno umjetničkog društva, jakšićke mažoretkinje i TS Sanjari. Koncert će se održati na igralištu ispred škole.

– Nećemo naplaćivati ulaz nego ćemo kroz prodaju pića, kolača i rukotvorina skupljati novac koji ćemo dati za izlet 33 učenika koji su nedavno prevarom ostali bez dogovorena izleta. Očekujem puno igralište posjetitelja i nadam se da će Jakšićani prepoznati našu ideju i doći nas podržati – rekao je Leo koji je i sam bio učenik ove škole.


Leo Pažin


Njegovom idejom posebno je bila oduševljena učiteljica hrvatskog jezika i razrednica sedmog razreda koji je ostao bez izleta u svibnju.
– Leo je dokaz da iz ove škole izlaze ljudi velikog srca. I sama sam mu predavala četiri godine. Pozivam sve ljude da dođu i da se zabave – rekla je učiteljica Marijana Benić.


Povjerila se da je izlet učenicima već dogovoren i kao što su već trebali, putovat će u Bašku od 5. do 9. rujna. Potrebno im je 30.000 kuna za rezervaciju smještaja, a na izlet će ići sva 33 učenika.
– Nemamo saznanja što se dogodilo s vlasnikom agencije koja nas je prevarila. Navodno je još u inozemstvu. Novac nam nije vraćen, a sve smo prijavili policiji i ministarstvu. Oni su nam samo zaželjeli sreću – priča Benić.

Jedan od roditelja čije je dijete prevareno je i Vinka Polak. Čim je čula za Leovu ideju podržala ga je. Kaže kako njen sin Marko jedva čeka izlet, ali se isto tako veseli i koncertu.
– Kad smo shvatili da nas je agencija prevarila bili smo tužni, a neki su i plakali. Sad smo ipak puno veseliji jer znamo da sigurno putujemo. Želimo na koncertu vidjeti puno naših mještana – poručili su učenici sedmog razreda Marko Polak i Matko Kustura.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI