Puma će i sutra sakupljati donacije za učenike iz Jakšića

Plakat filma
(FOTO: SS)

30.07.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 3527

Projekcijom filma "12 godina ropstva" sutra u 21 sat (petak, 31. srpnja) nastavlja se, ali i završava ovogodišnji program Kina pod zvijezdama uz park kod Orljave. Tijekom projekcije organizator požeška udruga Puma sakupljati će donacije za ekskurziju osnovnoškolaca iz Jakšića.

- Na prošloj projekciji prikupili smo više od 3.300 kn, a još su pojedinci uplatili donacije pa je sakupljeno oko 6.000 kuna. Osim na sutrašnjoj projekciji u rujnu ćemo organizirati također humanitarnu projekciju dokumentarnog filma novinara Brune Kovačevića o Ivici i Janici Kostelić. To je njegov prijedlog, a prikupljeni novac od ulaznica također će ići Jakšićanima - rekao je predsjednik Pume Marijan Crnjac.

Sutrašnji film  je američka povijesna drama iz 2013. godine temeljena na istoimenim memoarima objavljenim 1853., autora Solomona Northupa. On je slobodni Afroamerikanac rođen u državi New York koji je 1841. godine otet u Washingtonu i prodan u ropstvo. Northup je radio na plantažama u državi Louisiana punih dvanaest godina prije nego je ponovno postao slobodan.


Film je osvojio tri Oscara: za najbolji film, za najbolju sporednu glumicu i za najbolji adaptirani scenarij. Osvojivši nagradu Oscar za najbolji film, producent Steve McQueen postao je prvi afroamerički producent koji je osvojio Oscara te prvi afroamerički redatelj čiji je film proglašen najboljim.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI