Požeško kupalište: Planira se sanacija školjke olimpijskog i dječjeg bazena

Požeški bazeni
(FOTO: Klementina Malčić)

27.07.2015. | Filip Škrga
Pregleda: 7703

Požeški gradski bazeni ove su godine apsolutni hit među našim sugrađanima. Kako smo nedavno i pisali, u samo jednom danu srušili su rekord po broju posjetitelja od prošle godine.  

Tako je početkom srpnja bazene posjetilo 1060 kupača. Kako bi se Požežanima omogućila još bolja usluga, a samim tim i povećao broj posjetitelja, doznajemo da je u planu obnavljanje školjke olimpijskog i dječjeg bazena. Radovi bi navodno mogli početi već završetkom ove kupališne sezone. Kako su bazeni svečano otvoreni 1953. godine, požeško kupalište bi za 63. rođendan moglo izgledati modernije.

– Pripremamo dokumentaciju za sanaciju školjke oba bazena. Ne mogu potvrditi da će radovi krenuti na jesen jer je prerano o tome govoriti. Sve će biti puno jasnije završetkom sezone u rujnu – rekao nam je Goran Ribičić, ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Požega. O točnim datumima ipak nije mogao govoriti jer natječaj još nije raspisan.



Goran Ribičić


Ribičić nam je rekao kako bi, bude li sve išlo prema planu, otvorenje obnovljenih gradskih bazena moglo biti već 1. lipnja 2016. godine.

– Morat ćemo pričekati ponude izvođača pa trenutno ne mogu izlaziti u javnost s ciframa koliko bi radovi mogli stajati. Otvorenje bazena svakako ovisi o nizu drugih faktora poput financijskih sredstava ili političkih odluka, ali vjerujem da ćemo plan obnove uspjeti realizirati do sljedećeg ljeta – izjavio nam je u telefonskom razgovoru.

Ravnatelj Ribičić istaknuo je da će gradski bazeni ove godine raditi do 31. kolovoza, a iskažu li građani interes i dopuste li to vremenske prilike sezona će se produžiti do 10. rujna.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI