Oživljavanje dramskog studija: ¨U kazalištu želimo nove mlade ljude¨

Dario Hak
(FOTO: Filip Škrga)

26.07.2015. | Filip Škrga
Pregleda: 5103

- Cilj nam je ponovno okupiti sve stare kazališne amatere i udružiti ih s novima. Zbog toga sam s ravnateljicom gradskog kazališta Požega Valentinom Soldo dogovorio osnivanje KAD-a (Kazališne amaterske družine) - rekao nam je Dario Hak (33), voditelj SKAD-a (Srednjoškolske kazališne družine). Prvi sastanak KAD će imati u srijedu, 29. srpnja u 19 sati u kazalištu.

Hak se nada kako će time u kazalište privući nove ljude, a ako bude više zainteresiranih podijelit će ih, bude li potrebno, u grupe.
– Nadam se dolasku desetak novih ljudi željnih rada u kazalištu. Nemamo kvotu koju moramo zadovoljiti, ali što više to bolje. Pozivam sve zainteresirane da nam se priključe. Svi koje interesira kazalište mogu se pojaviti i uključiti u rad. Ne želimo da kazališni amaterski život prestane nakon što se završi srednja škola kao što je dosad bio slučaj. Želimo da se onima koji vole kazalište omogući da ostanu u njemu i nakon završetka srednje škole – objasnio nam je voditelj Hak.

U radu s KAD-om pomagat će im poznati hrvatski glumac Zijad Gračić koji bi trebao voditi seminar glume. Osim njega s KAD-om će surađivati i Ilijana Lončar koja će voditi seminare iz pokreta, Tomislav Pavković bi trebao držati seminare iz režije dok će seminar za lutke imati Zorica Petnjarić Kalić.


– Moje znanje nije toliko osebujno da bih mogao ljude naučiti sve što je potrebno. Upravo zbog toga s nama će raditi dokazana kazališna imena koja imaju znanje i sposobnost, a koja su povezana s požeškim kazalištem. Koga god zanima kazališna scenografija, režija ili glazba slobodno se može pojaviti i uključiti u rad družine – ističe Hak.


Družina bi se trebala sastajati dva puta tjedno po dva sata, a cilj joj je raditi predstave i perfomanse koji će privući novu kazališnu publiku na način da će se cijele godine u gradu održavati perfomansi u kafićima, pješačkoj zoni ili na trgu. Uz perfomanse koji bi se trebali održavati barem jednom mjesečno u planu je i projekt najmanje jedne cjelovečernje predstave godišnje. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI