Prave iglue i skulpture od slame, a goste dočekuju s eko hranom i kozmetikom

Voditeljica projekta Danijela Beretin
(FOTO: Filip Škrga)

25.07.2015. | Filip Škrga
Pregleda: 6235

Drugi Greenway Slama fest u Latinovcu kod Čaglina privukao je mnoštvo posjetitelja iz sela i okolice, ali i gostiju iz nekoliko država. Organizatori su im s volonterima pripremili brojne kreativne radionice i kulturni program za djecu.

– Festival je namijenjen promociji održivog razvoja, poticanju lokalnog stanovništva da se aktivira i promicanju volontiranja. Trenutačno imamo deset stalnih volontera koji će ovdje boraviti pet mjeseci, a došli su iz nekoliko zemalja – rekla nam je voditeljica projekta Danijela Beretin. U eko selu i kampu posjetiteljima su pripremili radionice koje će im pokazati kako izraditi proizvode prirodne kozmetike i sredstava za čišćenje.

Između ostalog, imat će priliku naučiti i kako napraviti nakit od pribora za jelo, sudjelovati u izradi skulptura i kućica od slame, radionicu vezenja, izrade slika od slame, ali i glazbene radionice.


– Glavna atrakcija očekuje nas navečer kad nam dolaze gosti iz Osijeka koji će nam pokazati umijeće žongliranja vatrom – otkrila je Beretin. Brojne goste koji su se našli u selu domaćini su dočekali specijalitetima koje su pripremili, a među njima su se našla i vegetarijanska jela. Ipak, najmlađe je najviše oduševila gradnja iglua ili kućica od slame, a pažnju su im plijenile slamnate skulpture puža, bunar obložen slamom ili pročelje kuće žbukano blatom.


– Nije problem napraviti kuću od slame. Veći nam je problem izdržati ove vrućine, ali ovdje smo došli kako bismo stekli nova poznanstva i radili ono što volimo. Iskustva koja steknemo ovdje su neprocjenjiva – rekao nam je jedan od sudionika.

Pogledajte fotogaleriju 2. Greenway Slama festa



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI