Slikari amateri izlažu svoja djela, a pjesnici recitiraju poeziju

Nenad Vlašić
(FOTO: Grad Požega)

25.07.2015. | V. B.
Pregleda: 5997

Sinoć je u Gradskom muzeju  izložbom slika i stihovima članova udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije "Matko Peić" nastavljena "Požeška šetnja muzejskim ljetom".

Dvadesetak slikara amatera, ali koji u svom društvu imaju i akademske slikare kao što je Milan Bajt ili studentica Likovne kulture Maja Gjaić, već potvrđeni Nikola Radmirović, pokazalo je svoje radove, a čiji umjetnički izraz smo već imali prilike sresti na drugim izložbama.Većina njih nisu početnici jer su se likovno izgrađivali, samostalno ili kroz stručnih studij akademija i fakulteta, piše na internetskim stranicama Grada Požege.




- Iako je ovdje riječ o likovnim osobenjacima sklonim samostalnom radu, ideja o skupnom izlaganju u okviru udruge Matko Peić pokazala se dobrom, jer im je naziv udruge omogućio bolju komunikaciju prema javnosti, a kroz sličnosti i razlike u skupini bolje se uočava izvornost izlagača - rekla je Lidija Ivančević Španiček, muzejska savjetnica.


Budući da je Udruga zamišljena po djelovanju kao jedna skladna umjetnička cjelina, tijekom trajanja izložbe njeni članovi - pjesnici predstavit će se na inovativan način čitanjem poezije – najavila je Rajka Radoš, tajnica udruge te pozvala na večeri poezije idućih dana.

Svoje stihove sinoć je uz glazbenu pratnju Nenada Vlašića govorila Sandra Halt Čuže, a idućih dana najavljeni su Nada Bonić, Marija Iličić, Kata Tutić, Ana Neferović, Mira Šulc, Petar Prgomet, Marija Lešković, Ivan Abibović, Mato Mikić, Dragutin Kepić i drugi. Sve se održava do 31.7. u večernjim satima u Gradskom muzeju Požega.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI