Vjetar srušio drvo na kuću 90-godišnjakinje, oluja nosila štandove (foto)

Stablo na kući u Brodskom Drenovcu
(FOTO: Klementina Malčić)

23.07.2015. | K. Malčić/F. Škrga
Pregleda: 10786

Snažno nevrijeme koje je pogodilo požeški i pleternički kraj u Brodskom Drenovcu je oko 22 sata srušilo stablo na kuću te je uništen dio krova. U kući je bila 90-godišnja baka koja je čula da je nešto lupilo, kada je pogledala kroz rolete vidjela je stablo na krovu.

- Baka se meni obratila te sam odmah obavijestila 112, međutim, šteta nije sanirana jer vatrogasci nisu imali korpu kako bi se popeli na krov te sanirali štetu. Nadam se da vjetar neće biti jak kako se šteta ne bi povećala do ponovnog dolaska vatrogasaca - kazala nam je Živka Rukavina.

Kako saznajemo stabla su srušena i u pleterničkoj Vinogradskoj i Ulici Prilaz.


Oko 21 sat u Požegi u nekim dijelovima grada došlo je do nestanka struje dok je vjetar u Slavonskoj ulici, Ulici Miroslava Krleže i županijskoj cesti između Požege i Gradskih Vrhovaca srušio stabla. Stabla su na cestu srušena i u Skenderovcima, a nevrijeme je traga ostavilo i u Kaptolu i Brestovcu.


Na teren su izašli vatrogasci koji su ih brzom intervencijom uklonili. Oluja je cestama nosila koševe za smeće, odlomljene grane te štandove koje je vjetar prevrnuo, a neke prometnice pune su smeća i vode pa se njima vozi otežano. Kod Orljavskog mosta u Osječkoj ulici vjetar je otkinuo semafor koji visi na žicama. Postavljeni su znakovi upozorenja.

U Centru 112 potvrdili su nam kako imaju pune ruka posla.
– Olujni vjetar predstavlja najviše problema. Iz HEP-a su nam rekli da neki dijelovi imaju problema s opskrbom električnom energijom.

Dodano 24.7. u 9:20 sati.

- U Zagrebačkoj ulici u Požegi rano jutros s krova kuće pao je limeni krov. Uputili smo vlasnika da se obrati građevinarima kako bi sanirali štetu. Bili smo jutros i u Brodskom Drenovcu kako bismo uklonili stablo koje se srušilo na kuću. Ukupno nas je sedam veći dio večeri bilo na terenu, rekao nam je Zdenko Mautner, zapovjednik JVP Požega.

Prema podacima koje smo dobili iz Centra 112, tijekom nevremena u kratkom vremenu palo je 26 litara kiše po četvornom metru uz brzinu vjetra do 70 kilometara na sat.

Uslijed jake grmljavine i olujnog vjetra došlo je do kvarova na dalekovodu pa su jučer od 21 sat bez opskrbe električnom energijom ostali potrošači zapadnog dijela grada Požege te Donji Emovci. Otklanjanje kvara je u tijeku. U istočnom dijelu Požeštine od 21 do 23,10 sati bez električne energije bili su potrošači u naseljima Bilice, Kadanovci i Brodski Drenovac.


















Pleternica Foto: Čitatelj


Pleternica Foto: Čitatelj


Pleternica Foto: Čitatelj


Pleternica Foto: Čitatelj



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI