Mlada biciklistička reprezentacija u Turniću se priprema za prvenstvo Europe

Trening reprezentativaca
(FOTO: Tomislav Budimlić)

21.07.2015. | Tomislav Budimlić
Pregleda: 3265

Na pripremama za skorašnju veliku europsku utrku u Turniću kraj Požege boravi biciklistička U15 i U17 XCO mlada hrvatska reprezentacija. Pripremaju se za prvenstvo Europe koje će se održavati od 10. do 14. kolovoza u Grazu. Ovdje ostaju do sutra kada odlaze u Austriju na pripreme za utrku koja se održava ove subote u tamošnjem gradu Kopplu. Posjetili smo ih da vidimo kako napreduju pripreme.

- Trening u ova tri dana bazira se na cjelodnevnom planu. Buđenje je u 5 ujutro, a nakon toga slijedi trčanje 15 kilometara prije doručka. Doručak je oko 8 sati, nakon toga slijedi mali odmor do 9 kada kreće trening s biciklima. Odlazimo na stazu u Turnić i radimo intervale fizičkih priprema do ručka. Nakon ručka je mala pauza i nakon toga radimo tehnički dio do 20 sati. Večera je u 21,  a onda slijedi odmor i druženje - rekao nam je izbornik biciklističke XCO mlade hrvatske reprezentacije Branimir Štimac.




Dodaje da su nedavno došli u Požegu zbog utrke te im se jako svidjelo. - Glavni razlog je taj što smo pozvani, a drugi je taj što je naš Timotej, koji je prvak Hrvatske u biciklizmu, tražio neku destinaciju kako bi se maknuli iz Štrigove gdje inače treniramo. Odlučili smo doći i da se djeca malo odvoje od roditelja i da se osamostale, a uvjeti su super - rekao je i pohvalio domaćina Biciklistički klubu Lux Racing Team.


Izbornik Štimac naglasio je važnost natjecanja zbog kojega borave i treniraju u Turniću. - To je, po meni, presudno natjecanje za biciklizam Hrvatske. Mi se nadamo medalji jer imamo pet disciplina u pet dana. Znamo da će biti jako teško jer će na startu biti 180 vozača iz 40-ak država. Najveći protivnici su nam Švicarci, Austrijanci i Nijemci, odnosno sve države koje su na visokoj razini. Lani je Timotej bio 68., a ove godine bismo bili zadovoljni ako bi se uspio plasirati u prvih 15 - izjavio je Štimac.

- Biciklizmom se bavim oko pet godina. Treniram svaki dan oko dva sata, ali to sve ovisi o treningu i spremam li se za trku ili ne. Vrlo je naporno, ali volim to tako da mi ništa nije teško. Nekada bude teško uskladiti obveze za školu i biciklizam, ali sve se uspije ako postoji želja - rekla nam je reprezentativka Ema Turković.


Timotej Kocen

Kako se postaje reprezentativac opisao nam je prvak Hrvatske Timotej Kocen. Rekao nam je kako izgleda njegov uobičajeni sportski dan kada je kod kuće.
- Budim se u pet sati ujutro. Onda se dobro najedem, spremim i u 6 sati krećem na trening. Prvo se vozim do Varaždina gdje se sastajem s trenerom i drugim biciklistima. Dogovaramo plan za trening i nakon toga krećemo s provođenjem tog plana. Trening nam traje do 12 sati, nakon toga odmaram jer navečer radimo tehniku skakanja s biciklom - ispričao nam je Timotej.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI