Pješački prijelazi u Sokolovoj ulici se slabo vide: ¨Problema ima, ali ništa strašno¨

Kaja Krip
(FOTO: Bojan Miščević)

20.07.2015. | Bojan Miščević
Pregleda: 4323

Na upit čitatelja iz Koydlove ulice u Požegi što je s nepostojećom vertikalnom signalizacijom i izblijedjelim pješačkim prijelazima u Sokolovoj ulici, izašli smo na teren provjeriti o čemu je riječ.

Slika govori više od tisuću riječi, a iz ovih slika je vidljivo da zaista nema nikakve vertikalne signalizacije oko pješačkih prijelaza u cijeloj Sokolovoj ulici, a iscrtani dijelovi horizontalne signalizacije pješačkih prijelaza su izblijedjeli.




- Lani su bojali pješačke prijelaze, ali dosta brzo ispuca i izblijedi ta boja. Je li nekvaliteta ili što drugo ne znam - priča nam Kaja Krip koja prodaje voće i povrće u neposrednoj blizini slabo vidljivih pješačkih prijelaza. Ovo nije u redu, ali vidi se jedan dio zebre i ljudi ipak stanu. Mora se paziti, pogotovo četvrtkom i subotom kad je gužva. Bude nekad kritičnih situacija između vozača i pješaka, ali ništa strašno, dodaje ona.


Upit smo poslali i nadležnoj službi, u ovom slučaju Upravnom odjelu za komunalne poslove i gospodarenje Grada Požege. Odgovorili su nam da su tijekom kolovoza i rujna ove godine planirani radovi koji obuhvaćaju horizontalnu signalizaciju za što je ugovor potpisan s tvrtkom Niskogradnja Jurčak.

"Ostale ceste u Gradu Požegi bit će obuhvaćene djelomično tijekom 2015 godine, na kritičnijim dijelovima grada gdje je signalizacija u lošem stanju, posebno uoči početka školske godine na prometnicama i pješačkim prijelazima u neposrednoj blizini osnovnih i srednjih škola", stoji u odgovoru iz Grada.

Podsjetimo, kompletna obnova horizontalne prometne signalizacije u Požegi izvedena je tijekom 2014. godine. Radove je izvodila tvrtka Signalinea iz Rijeke.








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI