Eko aktivisti će u nedjelju zajednički skočiti u Orljavu: ¨Pridružite nam se!¨

Big Jump - flyer
(FOTO: Ilustracija)

09.07.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 4345

Big Jump je simbolična akcija koja će se diljem Europe održati u nedjelju, 12. srpnja s ciljem povećanja ekološke svijesti i odnosa prema vodi. Toj su se akciji priključili i aktivisti iz našeg kraja koji pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže u zajedničkom "velikom skoku" u rijeku Orljavu.

Akcija će se održati u nedjelju u Brodskom Drenovcu kod Pleternice na imanju Soch.

- Prijavili smo se s ciljem sačuvanja prirodnog meandra Orljave i sprečavanja nanošenja daljnje štete  kroz  njenu "kanalizaciju" i "ispravljanje" od drage nam vodoprivrede i gradjevinsko-bagerske ekipe. To je bila ideja mog prijatelja iz Ciglenika. Ja sam je prihvatio i rekli smo, idemo to napraviti. Nadam se da će nam se priključiti što više ljudi, pogotovo mladih, koji vole prirodu - rekao nam je Vlado Čavar, jedan od organizatora.


Zainteresirani im se trebaju javiti najkasnije do subote u podne na e-mail adresu [email protected] ili telefon 098-970-4141. Postoji mogućnost kampiranja u šatoru od subote do ponedjeljka. Osim samog skoka, organizatori najavljuju i dodatne sadržaje - obilazak projekta energetske učinkovitosti i neovisnosti, upoznavanje s revitalizacijom zapuštenog imanja i mlina, upoznavanje s radom austrijske udruge Arche-Noah.at te izlaganje na temu važnosti sadnje tradicionalnih sorti i protiv GMO-a.


Tu će biti i izložba fotokluba Oppidum, likovna radionica za najmlađe, druženje u prirodi uz grah-kobasicu, salatu i sokove...Okupljanje počinje već u 8 sati kod mlina u Brodskom Drenovcu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI