Eko aktivisti će u nedjelju zajednički skočiti u Orljavu: ¨Pridružite nam se!¨

Big Jump - flyer
(FOTO: Ilustracija)

09.07.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 4350

Big Jump je simbolična akcija koja će se diljem Europe održati u nedjelju, 12. srpnja s ciljem povećanja ekološke svijesti i odnosa prema vodi. Toj su se akciji priključili i aktivisti iz našeg kraja koji pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže u zajedničkom "velikom skoku" u rijeku Orljavu.

Akcija će se održati u nedjelju u Brodskom Drenovcu kod Pleternice na imanju Soch.

- Prijavili smo se s ciljem sačuvanja prirodnog meandra Orljave i sprečavanja nanošenja daljnje štete  kroz  njenu "kanalizaciju" i "ispravljanje" od drage nam vodoprivrede i gradjevinsko-bagerske ekipe. To je bila ideja mog prijatelja iz Ciglenika. Ja sam je prihvatio i rekli smo, idemo to napraviti. Nadam se da će nam se priključiti što više ljudi, pogotovo mladih, koji vole prirodu - rekao nam je Vlado Čavar, jedan od organizatora.


Zainteresirani im se trebaju javiti najkasnije do subote u podne na e-mail adresu [email protected] ili telefon 098-970-4141. Postoji mogućnost kampiranja u šatoru od subote do ponedjeljka. Osim samog skoka, organizatori najavljuju i dodatne sadržaje - obilazak projekta energetske učinkovitosti i neovisnosti, upoznavanje s revitalizacijom zapuštenog imanja i mlina, upoznavanje s radom austrijske udruge Arche-Noah.at te izlaganje na temu važnosti sadnje tradicionalnih sorti i protiv GMO-a.


Tu će biti i izložba fotokluba Oppidum, likovna radionica za najmlađe, druženje u prirodi uz grah-kobasicu, salatu i sokove...Okupljanje počinje već u 8 sati kod mlina u Brodskom Drenovcu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI