Dražetić prozvao Neferovića da laže; Neferović: Iza tih igrokaza stoji SDP

Stjepan Dražetić, UHDDR Požeško-slavonske županije
(FOTO: Lidija Galić)

07.07.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 9572

"Gradonačelnik Vedran Neferović lagao je da nije pozvan na obilježavanje 21. obljetnice UHDDR-a Požeško-slavonske županije (održanog 27. lipnja) u sklopu kojeg je održano sportsko natjecanje na kojem je bilo deset županijskih organizacija. Postoji pečat o zaprimljenom pozivu", tvrdi Stjepan Dražetić, predsjednik županijskog UHDDR-a. Kaže da je kod Neferovića bio u uredu 23. 6. kako bi mu prezentirao program.

- Stajao sam u njegovom uredu pored stola više od 15 minuta dok je on čitao novine. Kad sam rekao da mi tako što ne treba i da odlazim, sklopio je novine i rekao: "I, šta ima?". Začudio sam se i postavio mu isto protupitanje - prepričava Dražetić.

Na upit zašto su na isti događaj pozvani novinari iz samo jedne požeške redakcije Dražetić kaže kako ne voli pozornost, a predstavnike tog jednog medija pozvao je jer se s njima privatno poznaje.


Dražetić tvrdi da je Kalić pobjegao s bojišnice


Gradonačelnikovog savjetnika za branitelje Željka Kalića prozvao je da kao savjetnik ima mjesečnu neto plaću od 4.300 kuna te njegove izjave o tome da branitelji trebaju biti jedinstveni, ne zaslužuju pažnju.

- Poznat je po tome što je 1992. napustio bojišnicu u Bosanskoj Posavini, pobjegao i ostavio postrojbu, a sada je sebe politički unovčio - tvrdi Dražetić.

Što se tiče uzvanika na taj isti događaj kaže da im je bila čast da na tom obilježavanju bude saborski zastupnik Zdravko Ronko, a na upit jesu li pozvani i drugi saborski zastupnici iz naše županije nije htio odgovoriti.

- Neću dalje komentirati ništa. To je sve. Hvala Vam. Neću dalje odgovarati - rekao je Dražetić te se ustao od stola i prekinuo konferenciju za novinare.

Saborski zastupnici Dražen Đurović i Franjo Lucić potvrdili su nam da o spomenutom događaju ništa nisu znali niti ih je itko pozvao.

"Iza takvih igrokaza stoji SDP"

- Gospodin Dražetić je došao sa zahtjevom da će se održati manifestacija te nas upoznao s onim što Grad treba napraviti, od osiguravanja prostora za održavanje sportskih igara i polaganje vijenaca do zatvaranja prometa. Neka pokaže poziv koji je uputio kroz našu pisarnicu. Poveznica je jasna, brat mu je u jednom od ministarstava i iza takvih igrokaza stoji SDP. S takvim načinom rada gospodin Dražetić neće naići na potporu u Gradu Požegi. Bitno je tko to kaže, a u ovom je slučaju to jasno - odgovorio je Dražetiću gradonačelnik Vedran Neferović.

Na tvrdnje koje je iznio uoči pressice da je prostor koji UHDDR dobio od Grada na korištenje bez riješenog grijanja i bez ormara Neferović kaže: "Nemam o tome nikakvih informacija i mislim da je to umotvorina od jutros".

Kalić: "Dražetić je SDP-ov produkt"

- Nikad s terena nisam pobjegao i to provjerite s ostalim kolegama. To je glupost. Dražetić je produkt SDP-ove politike - rekao je kroz smijeh Željko Kalić, savjetnik gradonačelnika za branitelje.

Ponovio je još jednom da je bit braniteljske populacije da se ujedini bez obzira tko kojoj političkoj opciji pripada.

- To što Dražetić nije skužio o čemu pričam, to je njegov problem-  zaključio je Kalić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI