¨Unatoč okorjelosti ljudskih srdaca, u svijetu postoji mnoštvo koje vjeruje Bogu¨

Euharistijsko slavlje u povodu 18. obljetnice osnutka Požeške biskupije
(FOTO: Aleksandar Grlić)

05.07.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 2038

U požeškoj katedrali sv. Terezije Avilske danas je svečanom misom proslavljena 18. obljetnica uspostave požeške biskupije nastale 1997. godine izdvajanjem dijela dotadašnje Zagrebačke nadbiskupije. Za njezin osnutak zaslužan je pokojni papa Ivan Pavao II. te se požeški biskup Antun Škvorčević prisjetio njegovih zasluga u svojoj propovijedi. Nakon mise održana je i procesija s molitvom za biskupiju i papu u kapeli sv. Ivana Pavla II. Prisustvovali su brojni vjernici i svećenici središnjih biskupijskih institucija te osobe iz javnog života, među kojima i požeški gradonačelnik Vedran Neferović.









- Odluka pape Ivana Pavla II. da u Hrvatskoj uspostavi još jednu biskupiju sa sjedištem u Požegi bila je sigurno proročki čin. Time je posvjedočio kako postoji Isusova crkva u svijetu već dvije tisuće godina. Unatoč okorjelosti ljudskih srdaca, postoji u svijetu mnoštvo koje vjeruje Bogu i oni su u crkvi Isusovoj. Također, pokazao je da kako nasljednik sv. Petra donosi odluke koje će služiti svjedočanstvu Crkve po Isusu Kristu, po Bogu koji u snazi Duha okuplja zajedništvo Crkve koja mu služi preko nas vjernika. To znači da ova naša biskupija nije neko djelo naše ljudske zamisli, nego je ona na svoj način porcija Isusove crkve. Svaka porcija je cjelovita i puna, ista hrana. Slično je Isusova Crkva podijeljena u mnoge biskupije, ali to je ista Crkva Isusova - rekao je biskup.





FOTO Pogledajte galeriju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI