Preživjelim štencima iz Jakšića prijeti još gora sudbina

Preživjele štence izjedaju crvi
(FOTO: Facebook)

05.07.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 4798

Dvoje napuštenih štenaca hrvatskih ovčara nađenih u Jakšiću, nakon što ih je nepoznati zlotvor ostavio pored poljskog puta između Jakšića i Ovčara da umru od gladi, doživjet će izgledno sudbinu još goru od njih šestero koji su preminuli od gladi ili se izgubili u poljima. Tek jedan od ukupno osam štenaca možda ima još neku šansu da preživi. Psići su, naime, puni crva. Okrutnost koju je pokazao neodgovorni vlasnik njihove mame je teško nadmašiva. Zbog ovakvih pojedinaca se svi ponekad stidimo pripadnosti ljudskoj vrsti, a u Udruzi za zaštitu životinja Sirus su s pravom ljuti.

- Zapravo se više nema što pisati. Danas sam štenetu kojem smo prekjučer čupali crve ponovno iz uha izvukla tri crva. Puna mu je glava crvi i tko zna koliko duboko su ga "prokanalili". Drugom kojem sam jučer iz guze izvukla crva otvorila se rana s nutarnje strane zadnje noge. Ono je preslabo i vidim da ga gubimo. Treće možda ima šanse. Eto. Prijaviti nećete pa bez obzira na to koliko se mi trudili oko njih da ih spasimo, vi koji znate, otvarate put kriminalcu da i dalje čini isto nedjelo - napisala je Gordana Malbašić, predsjednica Siriusa koja je pokušala spasiti štence na svom Facebook profilu.




- Čini mi se da Udruga Sirius tu nema više što raditi. Grad Požega šuti i slobodno mogu reći da ovih par luđaka koji se lome za zaštitu životinja, bez njihove pomoći ne može više funkcionirati. Više nas nemojte zvati da skupljamo okolo životinje. Od danas sve snage usmjeravamo na prijave i pritisak na Grad da izgradi azil. Dosta je bilo laži - dodala je Malbašić.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI