Pavić nastavlja pravnu bitku: ¨U birtiji su proglasili moju tetku mrtvom da bi ušli na posjed¨

Marijan Pavić je blokirao promet preko svog zemljišta u Ulici E. Podubskog
(FOTO: Josip Marković)

03.07.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 6425

"Ono što sam doživio u Pleternici, to nisam doživio nigdje. Mene je sada strah uopće tamo doći. Ja sam tamo praktički gost, dolazim samo pokositi i urediti zemljište u vlasništvu moje tetke", rekao nam je Marijan Pavić iz Zagreba koji je nedavno blokirao privremeni put Ulicom Eugena Podubskog jer prelazi preko zemljišta njegove tetke čiji je zakonski skrbnik. Pavić tvrdi da je izvođač radova po nalogu Hrvatskih cesta neovlašteno ušao na posjed i devastirao ga. Istoga dana ponovno je deblokirao promet nakon postignutog dogovora s pleterničkom gradonačelnicom Antonijom Jozić.

- Pojedini susjedi su me vrijeđali, psovali majku i prijetili, ja im opraštam, ali štitio sam posjed. Pridružio im se čak i jedan od policajaca koji me napao i zapovijedio da sklanjam zapreku ne znajući za svoje ovlasti. Neka se svatko od njih zapita što bi oni učinili na mom mjestu - dodaje Pavić.

Za cijelu situaciju optužuje pojedince iz Hrvatskih cesta i Grada Pleternice koji su njegovu živu tetku, na osnovi razgovora s jednim od građana, proglasili mrtvom i time si dali za pravo da neovlašteno uđu u posjed.


- Gospoda Ivica Vulić iz Hrvatskih cesta, Ivica Kovačić iz Grada Pleternice i tehnički direktor tvrtke GP Krk, u posjetu lokalnoj birtiji i njenom vlasniku dobili su spoznaje da je vlasnica nekretnine umrla dva dana ranije i slijedom toga, budući da se nije moglo čekati na ostavinsku raspravu, donijeli su birtijaški pravni pravorijek ne provjeravajući istinitost istog u Općinskom sudu u Požegi gdje sam prošle godine urudžbirao Ugovor o doživotnom uzdržanju solemiziranog po javnom bilježniku i isti je bio u zabilježbi. Dakle, oni su živu vlasnicu zemljišta proglasili mrtvom. Vlasnika lokalne birtije ne poznajem i dotičnom nisam ništa povjerio osim dogovora s njegovim sinom kojem sam dao da kosi obje parcele i dotični ima moj broj telefona, tako da je mogao u svakom trenutku kontaktirati i obavijestiti, ali to nije učinio. Dakle, prosudite i sami što je birtijaško pravo i koji je cilj istog skupa - zaključuje Pavić.


Iako Pavić tvrdi da je to o posjetu lokalnoj birtiji i proglašavanju žive osobe mrtvom kako bi se ušlo na njezin posjed izrečeno na sudu, u Gradu Pleternici nemaju te informacije.

- Gospodin Kovačić, koji je zaposlen u Gradu Pleternici i Komunalcu, nije bio pozvan na sud. Taj spor između gospodina Pavića i Hrvatskih cesta traje i ja ne bih komentirala ni sudski proces ni neke birtijske priče. Nadam se da će gospodin Pavić naći zajednički jezik s Hrvatskim cestama i da će se taj problem riješiti, a ja sam im na dispoziciji - odgovorila nam je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Dodano u 16,10

Ivana Bassani, voditeljica Ureda za odnose s javnošću Hrvatskih cesta nam je odgovorila kako su HC išle s najboljom namjerom. Prema njezinim informacijama, to će zemljište biti nakon radova vraćeno u prvotno stanje, a ne želi komentirati sudski spor koji je u tijeku.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI