¨To je krucijalno pitanje za Pakrac i Lipik, ali bit ću sretan tek kad vidim bagere¨

Davor Huška
(FOTO: Lidija Galić)

02.07.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 4574

"Jesam li sretan, to ću vam reći kad se pojave prvi bageri na gradilištu. Isti takav natječaj su Hrvatske vode imale objavljen negdje u zimi 2013. godine, a veljači prošle godine je poništen iz nama nepoznatih razloga tako da nisam baš optimističan dok ne vidim da se nešto događa na gradilištu", komentirao je pakrački gradonačelnik Davor Huška novi natječaj za izgradnju akumulacije Šumetlica.

Hrvatske vode su, naime, danas objavile javni natječaj procijenjene vrijednosti 113,6 milijuna kuna za projekt koji bi konačno trebao riješiti problem vodoopskrbe na području Pakraca i Lipika, posebice u ljetnim mjesecima kad su problemi u vodoopskrbi česti.

Hrvatske vode su u natječaj uvele i odredbu od barem 200 milijuna kuna prometa u posljednje tri godine, dokaz o zadovoljavajućem izvršenju sličnih radova i niz ostalih kriterija koji bi trebali eliminirati neozbiljne ponude. Pakrački gradonačelnik se nada da će ovaj put natječaj proći bez problema, a ne kao sličan koji je poništen prošle godine. Rok za izvršenje radova je tri godine, ako prođe sva procedura i odabere se izvođač.


- To je krucijalno pitanje vodoopskrbe za gradove Pakrac i Lipik. Nadam se da će to uskoro biti riješeno, a jedini način da se to riješi je izgradnja vodozahvata Šumetlica koji smo s Hrvatskim vodama ponovno pokrenuli nakon mirovanja prije 2007. ili 2008. godine. Napravljena je nova dokumentacija i građevinska dozvola, no do dana današnjeg nije se nažalost ništa konkretno dogodilo. Nadam se da je ovo konačno jedno ozbiljnije rješenje i da će od svega konačno nešto biti - dodaje Huška.


- Kad krene izgradnja vodozahvata Šumetlica, gradilište će biti otvoreno barem tri godine. Dok se sve to završi i dobije dozvola za puštanje u rad te male tvornice vode proći će najmanje tri godine. Moramo još najmanje tri ljeta biti u uvjetima koji jesu, ali daj Bože da se pojave bageri gore na gradilištu. Onda će sve skupa biti puno lakše lokalnim upravama i samim građanima. Znat ćemo da sve skupa neće trajati toliko dugo koliko traje zadnjih sedam-osam godina - zaključio je na kraju pakrački gradonačelnik.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI