Puač poručila Neferoviću: ¨Nismo u kazalištu i ne dijelimo Oskare i Zlatne maline¨

Tamara Puač, HNS
(FOTO: Lidija Galić)

01.07.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 7185

U HNS-u grada Požege ističu da podržavaju smanjenje rashoda u gradskom proračunu. Istovremeno su skeptični da će doći do planiranog povećanja prihoda na temelju pomoći iz EU fondova i državnog proračuna u iznosu od 1,8 milijuna kuna i prodaje zemljišta u vlasništvu grada u vrijednosti 1,2 milijuna kuna. Smatraju da u tom slučaju gradonačelnik mora upozoriti građane da će proračun biti u minusu.

- Ono što nikako ne podržavamo je nedovoljna transparentnost gradskog proračuna zbog čega je Institut za javne financije naš grad ocijenjen jedinicom. Tražimo stoga od Grada da se svi budući prijedlozi u proračunu analitički razrade i da točno znamo koja udruga dobiva koliko novca - rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Damir Kovačević, predsjednik gradskog HNS-a.




Ističe da u Gradskom vijeću nisu podržali odluku o načinu vraćanja duga tvrtki Tofrado u iznosu od 1,9 milijuna kuna.


- Smatramo da se trebalo uzeti u obzir tešku situaciju u zemlji i Gradu te taj dug otplatiti na rate tijekom narednih nekoliko godina - dodao je Kovačević.

Puač osudila Neferovićevu komunikaciju

Tamara Puač prozvala je gradonačelnika Vedrana Neferovića da je obmanuo javnost tvrdeći da im je HNS poslao nadzor na Rekreacijski centar jer je on, kaže Puač, prema informacijama iz Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, bio redovan i najavljen.

U HNS-u i dalje smatraju da je na igralištu iza gola na južnoj strani potrebno staviti zaštitnu mrežu kako lopta ne bi ozlijedila djecu koja se igraju na dječjem igralištu iza njega.

Ujedno je osudila način komunikacije gradonačelnika Vedrana Neferovića na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

- Sramotno je da od sjednice Gradskog vijeća pravi teatar apsurda jer mi nismo u kazalištu i ne dijelimo Oskare i Zlatne maline koje će to dijeliti građani za dvije godine na izborima. On je dobio povjerenje građana da vodi grad, a ne da bude glavni i jedini glumac. Ako i to zanemarimo sramotno je to od njega kao prosvjetnog djelatnika koji mlade generacije treba izvoditi na životni put - kaže Puač.

Zbog svega je prozvala i predsjednika Gradskog vijeća Ninu Smolčića koji je, podsjetila je, osobno tražio odluku o dignitetu gradskih vijećnika.

Smolčić: "Ne mogu predvidjeti tko će što reći"

-  Ni u jednom trenutku vijećnica Puač nije sama upozorila na nepravilnosti, a ima na to pravo. Reagirao sam kad je tijek rasprave otišao izvan konteksta i upozorio sam da sam se nekakvih riječi naslušao u prijašnjem sazivu vijeća te da nema potrebe da slične stvari slušamo i u ovom sastavu - prokomentirao je predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić tvrdnje Tamare Puač.

- Da, neke su stvari bile rečene od strane vijećnika, primjerice kad je za gradonačelnika rekao da je pukao kao kokica, a i sam gradonačelnik je u jednom segmentu mogao neke stvari drukčije reći. Moja je nadležnost da upozorim što sam i napravio. Tko će što od vijećnika izreći u nekom trenutku ja ne mogu unaprijed predvidjeti - dodao je Smolčić.

Neferović: Građani trebaju znati što se događa u Požegi

- Gradsko vijeće je mjesto gdje vijećnici i građani trebaju čuti što se događa u gradu Požegi. Laži koje javnosti u posljednje vrijeme prezentiraju SDP i njihov saborski zastupnik Zdravko Ronko moraju se prikazati. Ako je netko pokazao svoju razinu javnog nastupa, onda je to upravo vijećnica HNS-a Tamara Puač na vašem portalu. O dugovanjima koja su ostala nakon bahatosti i brojnih sporova koji su izgubljeni iz vremena SDP i Zdravka Ronka javnost mora znati. Poznato je da se HNS u Požegi pretvorio u ured za pisanje prijava i dosađivanje zaposlenicima raznih ministarstava na koja Grad Požega prijavljuje i uspješno realizira projekte - prokomentirao je na naš upit gradonačelnik Vedran Neferović tvrdnje HNS-ove gradske vijećnice Tamare Puač.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI