Ronko: To je HDZ-ova ostavština; Neferović: Laprdate jer Vas štiti imunitet

Vedran Neferović, gradonačelnik Požege
(FOTO: Lidija Galić)

30.06.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 7347

Na sjednici Gradskog vijeća Požege ponovno je aktualizirano pitanje o isplati 1,9 milijuna kuna koje Grad Požega mora platiti Tofradu za krivo obračunatu komunalnu naknadu.

- 904 tisuće kuna su uspomena iz mladosti gospodina Ronka kao i tumačenje ugovora za HEP plin iz 2010. godine pa je sad došlo 290 tisuća kuna koje Grad sada mora platiti. Imamo ukupno za platiti 1,9 milijuna kuna Tofradu, pa sudske troškove za zgradu Porezne uprave, pa za nezakonitu naplatu spomeničke rente zgradi Pošte koja nije bila u zoni obuhvata zbog čega moramo vratiti iznos od 475 tisuća kuna. Pitam sad pred vijećnicima i cijelom javnošću uvaženog vijećnika Ronka koga je imenovao za provođenje i nadzor kad se potpisivao ugovor s HŽ-om jer je to prema sporazumu bio dužan odmah napraviti. Tko je ta osoba bila? - pitao je gradonačelnik Vedran Neferović Zdravka Ronka dodajući da je u pitanju Ronkova zločestoća i inat zbog čega je upravo na naplatu stiglo i 72 tisuće kuna Zavodu za javno zdravstvo.

- To ste vi radili i za sve što laprdate nemate odgovornosti jer Vas štiti imunitet - ustvrdio je Neferović.


Ronko: Nisam se htio nagađati s Lucićem


SDP-ov vijećnik Zdravko Ronko odgovorio mu je da je dug prema Tofradu uspomena od HDZ-ovog vladanja iz 2000. godine.



- Za razliku od vas, gospodine Neferoviću, nisam se htio s Lucićem nagađati oko toga. On je dolazio u ovu zgradu i tražio da se nagodimo. Rekao sam mu da kod mene nagodbi nema već samo sud i sudski pravorijek. Ovo što se vi sad nagađate tek ćete vidjeti kako će završiti - odgovorio mu je Ronko te izrazio sumnju u način na koji će dug Tofradu biti isplaćen.

Neferović: Sramite se!

- Zašto niste prodali neki od svojih stanova pa se javili na taj natječaj. Vjerojatno bi bili sretniji da se 1,9 milijuna kuna ovrhom odmah skine s računa Požege. Mi smo zadovoljni što smo se uspjeli nagoditi na način da će dio duga biti plaćen novcem, a dio zemljištem koje je u vlasništvu Grada Požege. Sve to košta građane Požege. Sramite se što to na ovakav način prezentirate javnosti - zaključio je Neferović.

Ronko se potom nadovezao i na ugovor koji je Grad Požega raskinuo s HŽ-om o sufinanciranju rekonstrukcije pruge na relaciji Pleternica-Čaglin-Našice.

- Sramota Vas bilo da ste to prekinuli jer je to projekt od 40-ak milijuna kuna gdje smo mi simbolično kao sjedište županije ponudili 700 tisuća kuna kako bi iskazali zainteresiranost. Ne zaboravite da ste prekinuli ugovor u trenutku kad je u tu prugu već bilo uloženo 23 milijuna kuna. Da nije bilo mene HŽ bi vam natovario 23 milijuna štete. Da, ja sam to izboksao i osobno glavom i bradom lobirao mjesecima da se pruga nastavi dalje. I bit će gotova do studenog - tvrdi Ronko.

Gradski su vijećnici na kraju većinom glasova prihvatili odluku o refundiranju dugova Tofradu što je Grad obvezan na temelju presude Vrhovnog suda.

Prema pojašnjenju dogradonačelnika Marija Pilona oko milijun kuna bit će isplaćeno u dvije rate u idućoj godini, a ostatak kroz zemljište za čiju se prodaju, nakon raspisanog natječaja, javilao jedino tvrtka Tofrado trgovina.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI