Neferović Ronku: ¨Možete se cerekati. Ostvarit ćemo sve što smo zacrtali¨

Vedran Neferović, gradonačelnik Požege
(FOTO: Lidija Galić)

29.06.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 9026

Požeški su gradski vijećnici danas jednoglasno prihvatili realizaciju proračuna za prošlu te rebalans proračuna za ovu godinu.

Prema riječima dogradonačelnika Marija Pilona prihodi i primitci su lani iznosili oko 72 milijuna dok su rashodi bili nešto veći 70 milijuna kuna te je ostvaren višak prihoda u poslovanju od 1,2 milijuna kuna.




- Kad slušamo gospodina Pilona ovo izgleda kao lijepo okićeno Božićno drvce. Lani su vam puna usta bila EU fondova i strmoglavih uzleta no uslijedilo je srozavanje koje je stalo na 69,6 milijuna kuna što je više nego dvostruko manje od onoga što smo mi ostvarili u 2013. godini. Hvala Bogu da je tako pa su građani imali priliku vidjeti koliko ste u stanju uprskati - prokomentirao je gradski vijećnik Zdravko Ronko dodajući da su ulaganja grada opala te da nije bilo investicija.




- Jedina investicija koja je 2013. došla u grad Požegu je kružni tok u Šijačkoj ulici za koji nijedna kuna nije otišla iz gradskog proračuna - prokomentirao je Mario Pilon.

Puno je žešća rasprava bila pri izglasavanju rebalansa za 2015. godinu gdje su se verbalno obračunavali bivši gradonačelnik Zdravko Ronko i aktualni Vedran Neferović.

- Rekli ste da je jedina investicija bio rotor za koji smo mi doveli investitore u iznosu od 15 milijuna kuna. Pa što ih vi niste doveli? Što sjedite po terasama gradskih birtija i ne idete tražiti novac? Iako je proračun šaka jada i odraz neznanja i nesposobnosti glasat ćemo za njega, ali pod jednim uvjetom, da ga i ispunite. Ne vjerujem da ćete u tome uspjeti. 2014. ste završili sa 16 milijuna investicija, a iz ovih je papira vidljivo da ćete ove godine pasti na 11 milijuna kuna investicija. Ako kojim čudom i ostvarite proračun častim istim onakvim pečenim odojcima crne svinje kao što je gospodin Despić (HDZ-ov gradski vijećnik) častio Tomislava Merčepa i nas sve prošle subote - prokomentirao je Ronko.



- Puna su Vam usta Zorana Milanovića. Još samo fali da ga dovedete i stavite u krilo. Možete se cerekati, jesti debele svinje, mršave svinje, crne svinje, samo prije iduće sjednice odite na pregled ako ste jeli govedinu jer ovo što pričate liči kod Vas na kravlje ludilo. Kažu veterinari da ste otprilike tu blizu. Mi ćemo sve što smo zacrtali i ostvariti - odgovorio mu je gradonačelnik Vedran Neferović te Ronka prozvao da za vrijeme njegovog mandata nisu kandidirani projekti prema EU fondovima.

- To što pričate su laži. Izvadite iz arhive što ste napravili tako sposobni jer niste znali ni napisati projekt - rekao je Neferović.



Rebalansom, za koji su glasovali svi gradski vijećnici,  proračun za 2015. godinu će umjesto planiranih prihoda u iznosu od 77,9 milijuna kuna iznositi 78,6 milijuna kuna.

I ostatak sjednice je prošao u vrlo oštrim tonovima, a vijećnici su većinu, od ukupno 14 točaka, prihvatili jednoglasno.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI