Brus opet pomeo konkurenciju: ¨Mogao sam i brže¨

Naši trkači na Noćnom maratonu u Novom Sadu
(FOTO: Iz priv. kol.)

28.06.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 2908

Trojica Požežana i jedan Pakračanin su sinoć (u subotu) istrčali polumaraton na 6. Noćnom maratonu u Novom Sadu u Srbiji. Od trkača iz naše županije najbolji je bio Marijan Brus koji je opet prilično "prešišao" mlađe kolege i istrčao nešto više od 21 kilometra za 1:35:59 sati. Na cilj je stigao 57. od preko 600 muških trkača. Rezultat je time impresivniji, a uz trkačice i maratonce je trčalo preko 1.000 ljudi. Darijo Ledić (AK Požega) je istrčao polumaraton za 1:41:29, Požežanin Vinko Pisarović za 1:48:55, a Pakračanin Marijan Delišimunović za dva sata.

- U odnosu na vrijeme iz Beča popravio mi se rezultat za tri minute. Ima da do požeškog polumaratona idemo samo tako, samo će se prašiti. Mislim da sam i prvi u svojoj kategoriji koliko sam vidio. Bilo je tri kruga. Prva dva sam išao fantastično. Neki srpski maratonac je išao sa mnom. Žuljali smo prvih 14 kilometara odlično, onda sam usporio ne zato što nisam mogao, nego zato što mi je kiropraktičar rekao da ne pretjerujem poslije prve terapije. Malo sam zakočio, bitnije mi je da me prođe problem s išijasom jer imamo Ljubljanu, Zagreb, Požegu, još jedno četiri-pet polumaratona ove godine - rekao nam je Marijan Brus.

- Prespavali smo u hotelu na samom trgu. Došli smo poslijepodne, obišli grad i smjestili se. Utrka je počela u 21:45 sati. Poslije utrke smo se otuširali i izašli malo u grad. Bilo je fantastično, prekrasno. Grad je prelijep, ma kakvi Zagreb i Beograd. To su krševi, prljavi gradovi. Velika katolička i pravoslavna crkva dominiraju u središtu grada, a trg je 200 s 300 metara velik, nestvaran. Bilo je prekrasno trčati uz Dunav. S jedne strane je tartan staza, a s druge asfalt. Na osvijetljenom šetalištu uz Dunav bilo je sve puno naroda, glazbe i podrške. Noćni polumaraton su dotjerali do zavidne kvalitete i količine. Čim je tu oko tisuću i nešto trkača to je već lijepa stvar - opisuje Brus noćnu utrku i Novi Sad.


- Strgan sam, ali mi nije žao! Ovogodišnji Noćni polumaraton u Novom Sadu istrčao sam za 1:59, u odnosu na zadnju trku u Banja Luci, rezultat sam popravio za četiri minute - objavio je pak na svojem Facebook profilu Pakračanin Marijan Delišimunović.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI