Požeški ronioci u akciji čišćenja Mrežnice, najavljuju Školu ronjenja u Požegi

Požeški ronioci u rijeci Mrežnici
(FOTO: RK Požega)

28.06.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 4388

Članovi Ronilačkog kluba Požega i ovog su vikenda bili aktivni. Sudjelovali su u velikoj eko akciji čišćenja rijeke Mrežnice u Dugoj Resi koju je pod nazivom "Neka blista rijeka čista" organizirao Klub podvodnih aktivnosti "Vodomar".

Cilj ove već tradicionalne, 19. po redu ronilačke eko akcije bio je  odstraniti otpad iz Mrežnice koji se gomila na gradskom kupalištu u Dugoj Resi. Akciji se odazvao rekordan broj ronioca, 138 iz raznih krajeva Hrvatske, ali su došle i ekipe iz Slovenije i Bosne i Hercegovine. Prije održavanja same akcije ronioci su imali zajedničko fotografiranje i kratko predavanje o volonterizmu.




Tijekom samog čišćenja Mrežnice pronašli su svašta - od starih kanti, staklenih boca, našla se čak i jedna kosa za košenje trave. Neki ronioci su imali sreće pa su imali priliku susresti se sa somom dugačkim metar i pol koji je svojevrsna turistička atrakcija na Mrežnici.Večernji sati su bili rezervirani za druženje, ronilačke igre, a ekipe koje su ostale prespavati imale su prilike drugi dan uživati na raftingu,obaviti još koji uron ili se upoznati sa turističkim znamenitostima Duge Rese.




Aktivnosti požeških ronioca se nastavljaju na Požeškom bazenu gdje će organizirati školu plivanja s perajama i školu ronjenja za sve zainteresirane.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI