Mladi košarkaši oduševljeni Velikom: ¨Tu je priroda dušu dala za odmor i relaksaciju¨

Mladi hrvatski košarkaški reprezentativci na putu iz Velike
(FOTO: Aleksandar Grlić)

28.06.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 5837

"S mladom reprezentacijom dolazim svake godine u Veliku, mislim da mi je ovo peti put. Svake godine nam je sve bolje. Osjećamo se tu super. U prirodi smo. Imamo neki svoj mir i možemo raditi u uvjetima koji su stvarno super", povjerava nam svoje dojmove iz Velike Šibenčanin Franko Kalpić. Franko je s još dvadesetak članova juniorske košarkaške reprezentacije (U-18) tjedan dana boravio u Velikoj u sklopu priprema za nadolazeće Europsko Prvenstvo, koje ih od 23. srpnja do 2. kolovoza očekuje u Grčkoj. U Velikoj i Požegi su predvođeni trenerom Darkom Kunceom dva puta uvjerljivo pobijedili mađarske vršnjake (90:65 i 85:59). Velička priroda i gostoljubivost su godili i košarkašima i njihovim trenerima.

- Ipak smo u reprezentaciji i nemamo toliko vremena, tako da samo napravimo neki "đir" po Velikoj, do Požege nismo išli osim na utakmicu. Prošle godine smo bili u Parku prirode Papuk, na Jankovcu. Nije me baš iznenadilo koliko je lijep jer sam u Šibeniku koji također ima lijepu okolicu, ali lijepo je i vrijedi pogledati. Slavonci su super domaćini i super mi je slavonska hrana. Nadam se da ćemo opet doći tu i uživati u Velikoj. Svake godine se veselimo dolasku - dodaje Franko prije odlaska za Dubrovnik gdje nastavljaju s pripremama.




- Trenirali smo tu u novoj dvorani u Velikoj. Tu smo smješteni i ta suradnja traje već godinama. Svake godine smo ovdje gosti. Privlačni su nam mir i izolacija koja je potrebna za taj dio priprema, tako da se igrači mogu koncentrirati samo na stvari na terenu. Gostoprimstvo je tu takvo da se već osjećamo kao doma. Momci su trenirali dvaput dnevno, ujutro od 9 od 12 i navečer od 18 do 20. Imali smo dvije prijateljske utakmice s Mađarima, obje smo pobijedili. Jednu smo igrali u Požegi, drugu u Velikoj. Sigurno nam je dobro došlo ovih tjedna dana. Vidjeli smo mnoge stvari i nastavljamo sada dalje s pripremama. Slijedi nam put u Dubrovnik, nakon toga idemo na prijateljski turnir u Italiju i onda zadnja dva tjedna priprema imamo u Vodicama i Sv. Martinu. 21. srpnja letimo u Grčku na prvenstvo - rekao nam je Ivan Lozanić, pomoćni trener U-18 reprezentacije.




- Između priprema smo imali malo vremena i za razgledanje okolice i sigurno da je ovdje priroda "dušu dala" za odmor i za relaksaciju. Ove godine smo uspjeli napraviti i jednu turu po ovim "bregima" - zaključuje pomoćni trener Lozanić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI