Mještani Alaginaca oduševljeni: ¨Djeca se napokon imaju gdje igrati i lakše ćemo ih čuvati¨

Djeca na novootvorenom igralištu u Alagincima
(FOTO: Aleksandar Grlić)

25.06.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 4464

"Mnogo nam znači dječje igralište zbog djece jer nisu na cesti, tako da nam je to dobro došlo. Djeca su se prije igrala u dvorištu, sad će se moći igrati svi na okupu, bit će ih više i mi mame moći ćemo ih lakše čuvati", kaže nam Monika Kakuk, mještanka Alaginaca pored Požege koja je sa svojim sinovima blizancima došla na svečano otvorenje dječjeg igrališta. Akcija pod motom "Red igre, red rada, red trešanja" proizišla je iz suradnje Udruge za razvoj i unapređenje pomagala i kvalitete življenja osoba s invaliditetom, Mjesnog odbora, Zaklade Slagalica, Grada Požege i mještana koji su doprinijeli svojim radom. Osim dječjeg igrališta uređeni su i tereni za nogomet i odbojku.



- Ideja je potekla od mjesnog odbora Alaginci. Priključili smo se i zajedno predstavili ideju Gradu koji je to prihvatio. Onda smo pisali projekt Zakladi Slagalica za razvoj civilnog društva iz Osijeka. Odobrili su projekt u iznosu 13.000 kuna i uz sponzore i Grad smo ga priveli kraju. Radi se o dječjem igralištu, sportskim terenima. Ljudi iz sela su sudjelovali. Da nije bilo mještana, ne bi ni ovoga ni bilo. Volonterski rad je bit i ono što se potencira, sredstva se osiguraju, ali mještani su ti koji moraju odraditi drugi dio. Što se naše udruge tiče, imamo tu u selu nekoliko članova, ali nije bitno koliko imamo djece, cilj je integracija osoba s invaliditetom u normalan sustav življenja i da osobe s invaliditetom nisu samo te koje nešto traže, nego i nešto daju - rekao je Marinko Zeljko, predsjednik Udruge za razvoj i unapređenje pomagala i kvalitete življenja osoba s invaliditetom Republike Hrvatske.







- Hvala Bogu da smo dobili igralište, baš će biti lijepo. Mali voli tobogan, voli se ljuljati. U selu ima puno djece, sad će se imati gdje okupljati, ali i oni stariji jer imamo i nogometno igralište. I prije nego se uredilo, djeca i mladi su tu igrali nogomet - kaže nam pak još jedna radosna mještanka Suzana Blažičević.



- Prvo ću pozdraviti djecu jer ovo je sve skupa zbog njih. Požeško-slavonska županija se i u nedavno završenom ciklusu natječaja pokazala aktivnom. Predstavnici gradova i općina Požeško-slavonske županije mogu biti iznimno zadovoljni jer je čak šest potpora otišlo u vašu županiji. To znači da su građani aktivni, to treba prepoznati i podržati. Osobito mi se sviđa naziv vaše građanske akcije "Red igre, red rada i red trešanja". Očekujem da ste posadili bar jednu trešnju. Uvijek me oduševi, bez obzira na to što u naseljima ima puno trešanja, kad se u parku ili na igralištu nađe i pokoja voćka koja se može ubrati i pojesti dok se djeca igraju. Sretno vam bilo u igrama i u radu, a i u jedenju trešanja - izjavila je Branka Kaselj, upraviteljica Zaklade slagalica koja je djeci Alaginaca s požeškim gradonačelnikom Vedranom Neferovićom pomogla presjeći svečanu vrpcu i otvoriti igralište koje je bilo u uptrebi "dok si rekao keks".



FOTO Više fotografija pogledajte u galeriji.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI