Biciklima do Vukovara: ¨Stat ćemo pred svakom crkvom i pomoliti se¨ (foto)

Više od 20 Požežana krenulo je biciklima prema Vukovaru
(FOTO: Aleksandar Grlić)

25.06.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 7218

"Ima nas 25, dvoje je odustalo u zadnji trenutak, ali mislim da se pojavio netko novi. Na vožnju biciklima do Vukovara nas motivira druženje, međusobna povezanost i župa kao pokretač akcije koja je stvarno zanimljiva, a dobro nam koristi svima", kaže nam Požežanin Đuro Ružičić, jedan od župljana Župe sv. Leopolda Mandića koji su jutros krenuli na biciklističko hodočašće i druženje do Vukovara.






- Idemo do Vinkovaca, tamo spavamo u jednoj dvorani na strunjačama i sutra nastavljamo za Vukovar. Obići ćemo sve točke u Vukovaru koje se inače obilaze kad se ide u posjet. S misom smo počeli, s misom to i završava i onda se vraćamo nazad prijevozom, dolazimo tu i onda slijedi večernje druženje - opisuje nam Ružičić ukratko plan puta.






Predvođeni župnikom Jozom Jurićem organiziraju drugu takvu biciklijadu, prošle godine su išli u Aljmaš. Skoro svi su bili oduševljeni pa im se ove godine priključilo i nekoliko novih biciklista. Ovi složi župljani doslovno žive izreku "U zdravom tijelu zdrav duh, a u zdravom duhu zdravo tijelo".





- Bio sam i prošle godine, nitko se nije umorio, svi su stigli na vrijeme, nikakvih nezgoda nije bilo. Bilo je fantastično. "Iskusan" biciklist sam već tri godine, ovo mi je uvjerljivo najduža ruta pored Aljmaša. Prije tri godine nisam htio biciklom ni do Nove Gradiške. Sad je sasvim normalno i do Vukovara, čak bismo mogli u jednom danu da je potrebno, ali ne žurimo. Stajemo pred svako mjesto gdje postoji crkva, izmolimo jednu deseticu krunice i nastavljamo dalje - rekao nam je na kraju Đuro.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI