Evo u čemu je Požeško-slavonska županija prva u Hrvatskoj

policija
(FOTO: Lidija Galić)

23.06.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 8727

Svaki 20. vozač koji je skrivio prometnu nesreću nije imao položen vozački ispit, niti ima vozačku dozvolu, objavljeno je na portalu Dnevnik.hr.

Prema procjeni policije na osnovi prometnih nesreća, u ovom trenutku na hrvatskim cestama je više od 2.000 vozača bez vozačke dozvole, međutim stvarna brojka bi mogla biti daleko veća.

Najviše vozača bez dozvole koji su skrivili prometnu nesreću je u Požeško-slavonskoj županiji, na drugom mjestu je Zadarska, treće neslavno mjesto pripalo je Sisačko-moslavačkoj županiji, dok su u prvoj petorci još Bjelovarsko-bilogorska i Varaždinska županija.


- Zakon propisuje novčanu kaznu u rasponu od 5 do 15 tisuća kuna za one koji nemaju vozačku dozvolu ili vozi prije stjecanja prava, ali isto tako propisano i je i izricanje kazne zatvora do 60 dana - rekao je Marijan Vučko iz MUP-ovog Odjela sigurnosti cestovnog prometa za Dnevnik.hr.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI