Plesačice, mažoretkinje i twirlingašice iz cijele regije odmjerile snage u Grabriku

22.06.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 6464

U Sportskoj dvorani "Tomislav Pirc" (Grabrik) pod pokroviteljstvom Grada Požege je proteklog vikenda održan prvo Plesni kup, a onda i Regionalni kup Požege za mažoretkinje i twirlingašice. Požeškim mažoretkinjama i Twirling klubu Požega su u goste došli klubovi iz Slavonskog Boda, Nove gradiške, Pleternice, Lipika, Jakšića, Brestovca i Velike. Najmlađe natjecateljice su imale dvije, a najstarije 25 godina. Sve je počelo plesnim natjecanjem, a završilo twirlingom i mažoretom. Požežanke su se oprostile i od twirlingašice Antonele Grgić koja seli u Njemačku.

- U petak i subotu smo održali plesno natjecanje, Kup Požege koji se održava već 10. put zaredom. Bilo je jako puno natjecatelja iz cijele regije. Dolaze obično na natjecajne iz čiste želje jer mnogi nemaju prilike otići na velika prvenstva, jer su još u tom stadiju, iako je na našem kupu bilo i onih koji se natječu na velikim natjecanjima kako bi početnici mogli vidjeti kako to izgleda kad se jako dugo vježba. Što se tiče plesa, više smo nego zadovoljni, bilo je prekrasno, roditelji su bili oduševljeni - rekla nam je Marina Mihelčić, organizatorica natjecanja.

- Iako se radilo o regionalnom kupu, u goste je došao i Zagreb. Svi smo se iznenadili da su na našem "Faceu" vidjeli da priređujemo natjecanje. Bila je tu cijela naša regija, tko god je imao klub je sudjelovao. Drugog dana na twirling i mažoret natjecanju je bilo uzbudljivo i vrlo dirljivo jer smo ispratili našu vrlo značajnu natjecateljicu, odličnu twirlingašicu koja je postigla puno rezultata, Antonelu Grgić. Ona se s obitelji seli u Njemačku i više neće trenirati s nama. To nam je bilo teško, ali što se može, takav je život. Nadam se da će i dalje nastaviti u Njemačkoj, da će se i dalje natjecati za boje Hrvatske. Postizala je visoke rezultate u twirlingu i jako smo ponosni na nju - dodala je Mihelčić.


- Osim nje imali smo puno natjecatelja što malih, što velikih. Oni kreću već u dobi od tri godine, čim počne koordinacija pokreta. Bilo je onih koji su marširali, koji su bacali štapove, solista, parova i grupa. Svi zajedno su otišli iz Grabrika vrlo zadovoljni. Sve naše mažoretkinje su bile jako dobre. Moram naglasiti da se ove godine Pleternica kandidirala za odlazak na Europsko prvenstvo s cijelom grupom, Nova Gradiška ide također s jednim parom, a mi već tradicionalno idemo na Europsko prvenstvo - zaključila je na kraju Marina Mihelčić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI