Jaroš opet prvi: Sve bliži osvajanju naslova prvaka

Matej Jaroš (u sredini) nakon utrke u Rakovu Potoku
(FOTO: Iz priv. kol. M. Jaroša)

22.06.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 5789

Požeški motocrosser Matej Jaroš prošlog vikenda je ostvario još jednu pobjedu u najjačoj Open MX kategoriji. U utrci Prvenstva hrvatske u Rakovom Potoku kod Samobora jednostavno je dominirao u obje vožnje, ali prvu je morao prepustiti svom rivalu Marku Leljaku zbog problema s prednjom kočnicom koji je uzrokovao zalutali kamen. Između Jaroša i Leljaka je tako ostalo pet bodova razlike, dok je Hrvoje Karas ispao iz igre za prvaka prvenstva jer zbog potrganog lanca pa nije odvezao ni prvu utrku.

- U prvoj vožnji sam vodio i 10-ak minuta prije kraja otišao na 12 sekundi prednosti ispred Leljaka. Dok sam jednog natjecatelja zaobilazio za cijeli krug, nekako sam pogodio kamenom gornji dio prednje kočnice i nešto je zablokiralo. Izgubio sam je i kotač mi je sam počeo kočiti. U skoku prednji kotač zablokira i stoji, čak sam spao u zavoju, tako da sam prvu utrku završio drugi. Karas je odustao odmah u prvom krugu pa nije bio u igri. Drugu utrku sam startao opet prvi pa me je prošao jedan Slovenac, međutim vratio sam se nakon 200 metara i vodio do kraja dok mi je Leljak bio na repu cijelo vrijeme. Pred kraj sam počeo došao sam na dovoljnu razliku da odvozim do kraja jer mi je na kraju druge vožnje puknuo zadnji koš na kojem se drži auspuh. Da je bilo još dva kruga, vjerojatno bi mi ispao. Motor se počeo malo raspadati, sad mu je to već druga godina i ima preko 100 sati vožnje. Nadam se da će samo izdržati ovu sezonu - rekao nam je Matej Jaroš kojem predstoji utrka u Zaboku prije ljetne pauze, a ukupno tri do kraja prvenstva u kojem je još uvijek u minimalnoj prednosti ispred Leljaka.

Od požeških vozača treba istaknuti Mihaela Pandžića koji je utrku završio na 6. mjestu i Filipa Panđića koji je završio sedmi. Moto klub Požega Promet je tako ostvario prvo mjesto u seniorskoj kategoriji. Juniori su ekipno također briljirali i osvojili drugo mjesto. Antonio Blažeković je bio pojedinačno prvi, a Enola Šamu treća.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI