Dinamo nije dopustio iznenađenje: ¨Pokazali su svoju superiornost¨

Detalj s utakmice Slavija - Dinamo
(FOTO: Josip Marković)

20.06.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 7491

Kao i svake godine kad dolazi zagrebački Dinamo, pleternički stadion je pun. Tako je i danas bilo gotovo 3.000 gledatelja, a Dinamo je opet pokazao očekivanu nadmoć iako se ni igrači domaće Slavije nisu obrukali jer poraz od 0:3 protiv prvaka Hrvatske i momčadi koja će se vrlo lako moguće natjecati u europskoj Ligi prvaka nije poniženje.

Prva momčad Dinama odigrala je svoju prvu pripremnu utakmicu u novoj sezoni u skoro punom sastavu, nedostajali su samo Domagoj Pavičić zbog ozljede i Angelo Henriquez koji nastupa za reprezentaciju Čilea na prvenstvu Copa America. Prvu loptu u mrežu Pleterničana uputio je Božić već u 4. minuti utakmice. Slavija se nakon toga dosta dugo držala i odbijala napade gostiju, ali u drugom poluvremenu su Machado i Matić u vrlo kratkom roku postigli dva zgoditka. Do kraja utakmice Dinamo je imao još prilika, ali ovim rezultatom, može se reći, zadovoljne su obje momčadi.




"Svake godine domaćin i mještani na prekrasan način dočekaju Modre, prvaka Hrvatske, a svake je godine interes za utakmicu nevjerojatan. Krasna sportska atmosfera, sportski prijatelji i dio Hrvatske u kojem Dinamo ima velik broj navijača lijep su ambijent za početak sezone", objavljeno je u izvještaju Zagrepčana na njihovim službenim stranicama. "Modri su tako upisali lijepu pobjedu u tradicionalnoj utakmici sa Slavijom te su na najbolji mogući način započeli novu sezonu."


- Ja sam zadovoljan, bila je to dobra utakmica u kojoj je Dinamo dokazao koliko je dobar, superioran. U dobrom je ritmu ušao. Mi smo se pokušali pokazati u što boljem svjetlu. Prihvaćamo poraz koji je s naše strane korektan - komentirao je Dalibor Bognar, trener Slavije iz Pleternice.

Slaviji je i službeno uručen pehar za osvojeno 1. mjesto u 3. HNL istok, a u 17. minuti od nogometne karijere se oprostio dugogodišnji igrač Slavije Davor Žafranić.



- Davor nije mogao igrati godinu dana zbog ozljede koljena i sad se oporavio. S obzirom na njegovu dob i na obaveze na poslu teško mu se vratiti u ritam kakav ovaj klub traži. Međutim, on je s nama igrao 10 godina i ova utakmica s hrvatskim prvakom je najbolji način za oproštaj - rekao nam je trener Bognar.

Ovo je Dinamu peta godina u nizu kako započinje pripreme u Pleternici. Prvi put je rezultat bio 0:5, zatim 0:2, pa 1:4, pa 2:5 i danas 0:3.

FOTO Pogledajte galeriju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI