Dinamo nije dopustio iznenađenje: ¨Pokazali su svoju superiornost¨

Detalj s utakmice Slavija - Dinamo
(FOTO: Josip Marković)

20.06.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 7483

Kao i svake godine kad dolazi zagrebački Dinamo, pleternički stadion je pun. Tako je i danas bilo gotovo 3.000 gledatelja, a Dinamo je opet pokazao očekivanu nadmoć iako se ni igrači domaće Slavije nisu obrukali jer poraz od 0:3 protiv prvaka Hrvatske i momčadi koja će se vrlo lako moguće natjecati u europskoj Ligi prvaka nije poniženje.

Prva momčad Dinama odigrala je svoju prvu pripremnu utakmicu u novoj sezoni u skoro punom sastavu, nedostajali su samo Domagoj Pavičić zbog ozljede i Angelo Henriquez koji nastupa za reprezentaciju Čilea na prvenstvu Copa America. Prvu loptu u mrežu Pleterničana uputio je Božić već u 4. minuti utakmice. Slavija se nakon toga dosta dugo držala i odbijala napade gostiju, ali u drugom poluvremenu su Machado i Matić u vrlo kratkom roku postigli dva zgoditka. Do kraja utakmice Dinamo je imao još prilika, ali ovim rezultatom, može se reći, zadovoljne su obje momčadi.




"Svake godine domaćin i mještani na prekrasan način dočekaju Modre, prvaka Hrvatske, a svake je godine interes za utakmicu nevjerojatan. Krasna sportska atmosfera, sportski prijatelji i dio Hrvatske u kojem Dinamo ima velik broj navijača lijep su ambijent za početak sezone", objavljeno je u izvještaju Zagrepčana na njihovim službenim stranicama. "Modri su tako upisali lijepu pobjedu u tradicionalnoj utakmici sa Slavijom te su na najbolji mogući način započeli novu sezonu."


- Ja sam zadovoljan, bila je to dobra utakmica u kojoj je Dinamo dokazao koliko je dobar, superioran. U dobrom je ritmu ušao. Mi smo se pokušali pokazati u što boljem svjetlu. Prihvaćamo poraz koji je s naše strane korektan - komentirao je Dalibor Bognar, trener Slavije iz Pleternice.

Slaviji je i službeno uručen pehar za osvojeno 1. mjesto u 3. HNL istok, a u 17. minuti od nogometne karijere se oprostio dugogodišnji igrač Slavije Davor Žafranić.



- Davor nije mogao igrati godinu dana zbog ozljede koljena i sad se oporavio. S obzirom na njegovu dob i na obaveze na poslu teško mu se vratiti u ritam kakav ovaj klub traži. Međutim, on je s nama igrao 10 godina i ova utakmica s hrvatskim prvakom je najbolji način za oproštaj - rekao nam je trener Bognar.

Ovo je Dinamu peta godina u nizu kako započinje pripreme u Pleternici. Prvi put je rezultat bio 0:5, zatim 0:2, pa 1:4, pa 2:5 i danas 0:3.

FOTO Pogledajte galeriju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI