Najviše prometnih nesreća zbog nepoštivanja prednosti prolaska

prometna Ul. hrvatskih branitelja
(FOTO: Lidija Galić)

18.06.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 2902

"Tijekom svibnja na području PU požeško-slavonske zabilježeno je sveukupno 96 kaznenih djela, od čega je 49 po službenoj dužnosti što je povećanje od 16,7 posto u odnosu na travanj 2015. godine ili 14 posto manje u odnosu na svibanj 2014. godine. Razriješeno je 26 dijela i tri djela iz ranijih razdoblja", objavljeno je na redovnoj prezentaciji sigurnosne problematike za svibanj u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj.

- Najveći dio kaznenih djela odnosi se na liniju općeg kriminaliteta iz koje je zabilježeno 41 djelo, od čega ih je šest na štetu mladeži i obitelji. Evidentirana su i tri djela kriminaliteta droga (uz četiri prekršaja i šest zapljena), po dva djela gospodarskog kriminala i jedno djelo iz područja organiziranog kriminala. Ukupna materijalna šteta nastala kaznenim djelima tijekom svibnja iznosi 193.743 kune. Zbog osnova sumnje da su počinile kaznena djela tijekom svibnja prijavljena je 21 osoba , od čega dva maloljetnika, kao i dvije osobe za razriješena djela iz ranijih razdoblja - izjavila je Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.

- Zabilježeno je 27 prekršaja narušavanja javnog reda i mira i isto toliko počinitelja, što je za tri prekršaja više nego u travnju i tri počinitelja manje nego u travnju. Najbrojniji su bili prekršaji tučnjava, svađa i vika na javnom mjestu, njih čak 16. Zabilježeno je i sedam omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika. 48,1 posto prekršaja su počinile osobe pod utjecajem alkohola. U svibnju je evidentirano 84 ostala prekršaja odnosno 5 manje nego u travnju - dodaje Radić.


U svibnju je zabilježen i pad broja prometnih nesreća, jedno dijete je lakše ozlijeđeno.


- U 27 zabilježenih prometnih nesreća nastradalo je 12 osoba. Nije bilo poginulih, 9 osoba je lakše, a tri teško ozlijeđeno. U odnosu na svibanj prošle godine broj nesreća je smanjen čak za 34,1 posto, kao i broj ozlijeđenih za tri osobe. Od ukupno 52 sudionika u prometnim nesrećama bilo je i troje djece, a jedno je lakše ozlijeđeno. Najviše se dogodilo bočnih sudara i slijetanja vozila s ceste (po pet slučajeva), zatim slijede udar vozila u parkirano vozilo i vožnja u slijedu (po četiri slučaja). Najveći broj nesreća se dogodio zbog nepoštivanja prednosti prolaska u šest ili 22,2 posto slučajeva - rekla je glasnogovornica o prometnoj problematici.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI