Tko je našu županiju ¨zavio u crno¨: Ronko ili Bagarić?

Davor Marković (HDSSB)
(FOTO: Lidija Galić)

16.06.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 11069

Iako su županijski vijećnici jednoglasno usvojili godišnji izvještaj o poslovanju Županijske uprave za ceste u 2014. godini, dizanju ruku prethodila je burna rasprava u kojoj su se evocirale uspomene na bivše župane Antu Bagarića i Zdravka Ronka.

- Županijska uprava za ceste nikad nije trebala otići u stečaj. Bivšeg je ravnatelja na to natjerao tadašnji SDP-ov župan Zdravko Ronko. On je ovu županiju zavio u crno. Žao mi je vas kolegice i kolege iz SDP-a jer imate takvog čovjeka koji radi zlo i stopira projekte. O Ronkovom zločinu koji radi za ovu županiju mogu potvrditi i visoki dužnosnici u ministarstvima. I tada je napravio zločin i ovoj županiji natovario obveze ŽUC-a veće od 90 milijuna kuna. Znalo se da to Županija nikad ne može vratiti za razliku od ŽUC-a koji to može jer ima vlastite godišnje prihode od 30 milijuna kuna. Žestina tog vožda je bila tolika da je zavio županiju u crno tako da još 20 godina ne možemo doći do daha - prokomentirao je vijećnik Franjo Lucić (HDZ).




Na ovo se nadovezao HDSSB-ov vijećnik Davor Marković ističući da je sve to posljedica rada bivšeg župana Ante Bagarića koji je upleten u ove probleme zajedno s Vladom Zecom, a protiv njih je prije desetak dana podignuta zbog toga nova optužnica.






- Ako se točnima pokažu navodi iz optužnice i bude donesena pravomoćna presuda hoćete li inicirati uklanjanje njegove slike iz županijske vijećnice? Tko je, kada i za koji novac naručio njegov, u vijećnici najveći, portret? - pita Marković. Ističe da je Bagarić zadužio sve u vijećnici svojim nedjelima dodajući da je spreman ispričati se ako optužnica bude odbijena.

- Nemam pravo komentirati presude i ne bih komentirao ništa dok se ne dokaže je li netko kriv. Neki nisu ni Tita maknuli iz svojih ureda. Nema potrebe da od mene tražite takav odgovor. Pa tu su slike mnogih velikih ljudi, ja ih sve ne poznam, ali poštujem sve velike ljude u povijesti ove županije - odgovorio mu je župan Alojz Tomašević.



- Gospodo, ima još mjenica svakojakih potpisanih. Bilo je tu trostrukih koalicija. Tko je bio gradonačelnik kada su se mjenice potpisivale? Ja nisam - dodao je župan te ponovio poznatu frazu: Neka sudstvo radi svoj posao.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI