¨Željeli smo plesom približiti djeci ovaj kontinent¨

15.06.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 6393

"Željeli smo potaknuti djecu da, kad pomisle kako im treba novo računalo i nove cipele ili kad pomisle da im je previše škole, pomisle i sjete se tužnog pogleda izgladnjele djece u Africi. Postali smo materijalističko društvo, a njima je tako malo potrebno", pojašnjava Marina Mihelčić, voditeljica Požeških mažoretkinja ovogodišnju završnu predstavu radionice koja nosi naziv "Afrika". Nakon Europe došao je red na Afriku o kojoj, ističe Mihelčić, uče u školi, ali nisu možda dovoljno svjesni kako tamo djeca teško žive.

Nastupilo je više od 100 plesača od dvije do 26 godina. Publika je predstavu, dodaje Mihelčić, izvrsno prihvatila, a održana je pod pokroviteljstvom Grada Požege i Požeško-slavonske županije jer je riječ o edukacijskoj predstavi.

- Pokušali smo plesom, glazbom i kostimografijom provesti ih i približiti im ovaj kontinent. Sudjelovali smo u "Marijinim obrocima" i povezali se UNESCO-m i UNICEF-om te će nam oni najvjerojatnije biti pokrovitelji te predstave koju ćemo za Božić izvesti u Grabriku u malo širem obimu – kaže Mihelčić.


Idućeg vikenda pred plesačima su nova natjecanja. Riječ je o regionalnom Kupu Požege za mažoretkinje i twirlingaše, a prilika je to djeci koja ne odlaze na velika natjecanja da i sami pokažu što znaju. Slijedi europsko natjecanje u twirlingu u Mariboru. Za novu sezonu pripremaju predstavu "Mačak u plesnim papučama".


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI