¨Najnormalnije sam se vozio i u jednom trenutku čuo udarac. Rasteplo mi je rezervoar¨

Ulica bana Josipa Jelačića u Pleternici
(FOTO: Klementina Malčić)

15.06.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 9429

U petak u poslijepodnevnim satima Zlatko Lovreković, vozeći kroz pleterničku Ulicu bana Josipa Jelačića, naletio je na šaht. Od udarca je razbijen kamion u vlasništvu tvtrke Promet-građenje kojim je upravljao.

- Najnormalnije sam se vozio i u jednom trenutku začuo jak udarac. Desni je kotač podigao poklopac šahta koji je udario u rezervoar za gorivo. Rasteplo mi je rezervoar, nastala je rupa 10x10 centimetara i iscurilo je oko 300 litara goriva – prepričava Lovreković.







Na teren su, kaže, izišli policija i vatrogasci koji su čistili kolnik od goriva, a cijeli je slučaj zabilježen kao prometna nesreća.

- To je šaht malo prije skretanja prema crkvi, kod prostorija KUD-a. Osjetio sam i prije da ti šahtovi lupaju kad se prolazi, ali nisam mogao pretpostaviti da to može tako završiti. Policija mi je rekla da je već bio jedan slučaj naleta kamiona te da poklopci šahtova lupaju i pod automobilima - dodaje Lovreković.

Srećom, kaže, nije nitko nastradao jer je iza njega išao automobil i moglo se dogoditi da šaht koji je pao na cestu udari u taj automobil.



- Tek sam jutros saznala za taj slučaj i, po ne znam koji put, odmah zvala Hrvatske ceste. Tražila sam usmeno, a danas ponovno i pismeno, da se riješi problem šahtova u Ulici bana Josipa Jelačića. Oni su nedavno sanirali kritične šahtove na dva mjesta, ali očito se ovdje radi o novom šahtu – rekla nam je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

- Da sam imala tu informaciju u petak, reagirala bih isti dan. Iako, već sam, ne znam koliko puta, pismeno i usmeno tražila od Hrvatskih cesta da se to riješi. Zatražila sam ponovno žurno rješavanje tog problema jer ne daj Bože da netko nastrada ili izgubi život zbog toga – dodala je Jozić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI