Najcvjetić otišao u Sesvete: ¨Želimo mladima usaditi ljubav prema tamburi¨

15.06.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 11802

Stjepan Perak iz Sesveta Najcvjetić je 23. Dječjeg tamburaškog festivala Cvjetići glazbe održanog u Pleternici. Ova mu je nagrada, u konkurenciji od 15 izvođača, pripala za izvedbu pjesme Kopa cura vinograd koju je otpjevao uz pratnju TS Ligamenti.

Prvo mjesto u kategoriji do 12 godina osvojila je Leona Zorić i TS Sanjari, drugo Ana Kobetić i TS Pakra, a treće David Ralašić i tamburaški orkestar OŠ Julija Kempfa.

Na drugoj večeri festivala nastupilo je također 15 izvođača, od 12 do 18 godina. Prvo je mjesto osvojila Ina Grgić koja je uz pratnju TS Ligamenti otpjevala pjesmu Živim da živim. Druga je Helena Krišković koja je uz pratnju TS Hrvatice otpjevala Đenku, a treća je Emanuela Katavić. Ona je uz pratnju TS Ligamenti otpjevala pjesmu Kao kap vode na dlanu.


- Cvjetići glazbe okupili su u dvije večeri oko 300 djece: plesača, pjevača, tamburaša, glumaca te se dječje stvaralaštvo prikazalo u punom sjaju. Uz program, udruge koje se bave djecom na području grada Pleternice, na štandovima su pokazale što i kako rade prikazujući rezultate projekta Svijet kroz dječje oči. Tradicija Cvjetića glazbe pokazuje da ovaj festival, kao jedini dječji i tamburaški festival u Republici Hrvatskoj, ispunjava cilj svoga postojanja, a to je usađivanje ljubavi prema tamburi i tamburaškoj glazbi mlađim generacijama. Važnost i ljepotu održavanja ovoga festivala u okviru Lipanjskih dana amaterskog stvaralaštva potvrđuje i mnogobrojna publika koja je podržala festival – rekla nam je Katarina Aladrović Slovaček, predsjednica Udruge Cvjetići glazbe.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI