Ronili na dubini od sedam metara i odradili zahtjevnu vježbu

Ronioci i HGSS u eko akciji
(FOTO: Ronilački klub Požega)

15.06.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 3320

Članovi Ronilačkog kluba Požega u suradnji s požeškim HGSS-om, Klubom podvodnih aktivnosti Marsonia iz Slavonskog Broda, Centrom 112 i Gradom Lipikom proteklog su vikenda čistili jezero Raminac pored Lipika. Kako je riječ o jezeru s vrlo lošom vidljivosti ronioci su akciju iskoristili i za vježbu pretraživanja dna u smanjenim uvjetima vidljivosti.



- Vidljivost je dolje, na dubini od sedam metara, ravna nuli. U sklopu svojih aktivnosti imamo specijalne vježbe pretraživanja i prenošenja tereta pod vodom. Uvjeti su bili idealni za takvu vježbu gdje vezani međusobno konopom, na razmaku od jednog metra, komuniciramo trzanjem ruku i sličnim signalima jer jedan drugog uopće ne vidimo. S nama su u akciji sudjelovali i dečki iz požeškog HGSS-a s čamcem i vježba je odlično odrađena – pojašnjava Zdenko Oroz iz Ronilačkog kluba Požega.







Jučer su se požeški ronioci predstavili u Lipiku u sklopu manifestacije "Dan zdravlja, rekreacije i zdrave prehrane".

- Zainteresiranih za članstvo u ronilačkom klubu je sve više. Posljednjih pet godina vrlo intenzivno radimo, trenutačno nas je u klubu 13. Dolaze nam ljudi koji su negdje već prošli prvu fazu obuke za ronioce i sada se žele učlaniti u naš klub. Imamo i dvije žene. Od ove godine imamo svoje prostorije na požeškim bazenima te organiziramo ronjenje u jutarnjim i večernjim satima – dodao je Oroz.

Krajem lipnja požeški ronioci odlaze u Dubrovnik gdje će sudjelovati u eko akciji u Malom Zatonu pored Dubrovnika.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI